Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Το εν ενεργεία δεκανίκι

Δεν απέφυγε ούτε η φετινή τροπαιούχος ομάδα των Νέμεσις την χρησιμοποίηση εν ενεργεία παίκτη στο τουρνουά ακολουθώντας την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυπελλούχων. Καμία ομάδα δεν έχει κατακτήσει τουρνουά χωρίς να προσφύγει στις πολύτιμες υπηρεσίες κάποιου παίκτη που βρίσκεται ακόμα στην ενεργό δράση. Κατά κανόνα μάλιστα, οι ομάδες που το κατακτούν, στηρίζονται σε πολύ καλό εν ενεργεία παίκτη που κλέβει την παράσταση στην διάρκεια του τελικού και επισκιάζει την προσφορά οποιουδήποτε άλλου συμπαίκτη του. Το "ακανθώδες" αυτό θέμα που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τους φίλους του τουρνουά, έρχεται σήμερα το
blog μας να "σκαλίσει", και να μας υπενθυμίσει, σ' ένα ρετρό αφιέρωμα, τους εν ενεργεία αθλητές που στιγμάτισαν με την απόδοση τους τους τελικούς.
Lets go...


1ο Τουρνουά 2008 - Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά

  • Κανόνας: Κάθε ομάδα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όσους εν ενεργεία ήθελε για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούσε.
  • Νικητής: Βετεράνοι ΓΑΣ Έδεσσας
  • Εν ενεργεία: Στ. Μπακύρτσης
Στο τουρνουά της αθωότητας, όπως το έχουμε χαρακτηρίσει κι άλλη φορά, ουδείς ασχολήθηκε με το θέμα των εν ενεργεία. Σκοπός άλλωστε εκείνη την χρονιά ήταν να γίνει το τουρνουά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες κι όχι το ποιοι θα παίζουν και ποιοι όχι. Εξάλλου οι 5 μόνο συμμετοχές δεν επέτρεπαν "περιττές περικοπές" σε παίκτες. Νικήτρια αναδείχθηκε, εκτός σοβαρού ανταγωνισμού, η ομάδα παλαιμάχων του πρώην ΓΑΣ Έδεσσας (Αλιμπάκης, Μαυρίδης, Τσιρόγκας, Γιώγας, Μαγκούτης, Σφυρόπουλος, Σλατίνης, Λαμπρίδης κ.α.) οι οποίοι αν και δεν είχαν σοβαρό αντίπαλο στον τελικό (ομάδα των Frends από το Fresh Cafe) στηρίχθηκαν στις υπηρεσίες του εν ενεργεία Σ. Μπακύρτση για να το σιγουρέψουν. Στα καλύτερα του μπασκετικά χρόνια ο Στάθης δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στις φιλότιμες προσπάθειες των "ερασιτεχνών" Frends.

2ο Τουρνουά 2009 - Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

  • Κανόνας: Κάθε ομάδα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όσους εν ενεργεία ήθελε με την προυπόθεση όμως στην πεντάδα να παίζουν μόνο δύο από αυτούς.
  • Νικητής: Κεραυνός-Αστραπή
  • Εν ενεργεία: Ι. Βεκόπουλος, Μ. Βεκόπουλος, Ι. Τσελίδης, Κ. Βασδάρης

Μια ολόκληρη ομάδα εν ενεργεία επιστράτευσαν οι
πρόγονοι των Νέμεσις για να φτάσουν στην κατάκτηση του τουρνουά στην πρώτη τους μόλις εμφάνιση. Όχι ένας, ούτε δύο αλλά τέσσερις παίκτες που αγωνίζονταν στην πρώην ομάδα "Βόρας Έδεσσας" χρησιμοποιήθηκαν για να επιτευχθεί ο στόχος. Ο κανονισμός ήταν αρκετά χαλαρός καθώς οι ομάδες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν όσους εν ενεργεία ήθελαν αρκεί κάθε φορά να παίζουν μόνο δύο στην πεντάδα. Πραγματική "εφεύρεση" (άραγε ποιανού ιδέα λέτε να ήταν;;;) ώστε να χωρέσουν όλοι οι καλοί μέσα στο παιχνίδι. Στον τελικό οι εν ενεργεία του Κεραυνού δεν είχαν πρόβλημα απέναντι στα αθώα γυμνασιόπαιδα του 1ου Γυμνασίου Έδεσσας. Ήδη όμως είχαν αρχίσει οι πρώτες γκρίνιες και διαμαρτυρίες για το πραγματικό νόημα του τουρνουά. Η ήττα των προηγούμενων κυπελλούχων Βετεράνων ΓΑΣ στον ημιτελικό από τον Κεραυνό άνοιξε πληγές που θα επουλώνονταν στο επόμενο τουρνουά.

3ο Τουρνουά 2010 - Με το ίδιο νόμισμα

  • Κανόνας: Κάθε ομάδα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όσους εν ενεργεία ήθελε με την προϋπόθεση στην πεντάδα να παίζει μόνο ένας από αυτούς.
  • Νικητής: Moda
  • Εν ενεργεία: Αχ. Χαραλαμπίδης, Χρ. Δοδόπουλος

"Θυμωμένοι" οι Βετεράνοι του ΓΑΣ Έδεσσας που απώλεσαν με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο από τους "πονηρούς"
προγόνους των Νέμεσις, επιστράτευσαν στο τουρνουά του 2010 εν ενεργεία υψηλού επιπέδου, για να φτιάξουν ένα πολύ δυνατό σύνολο που κατέβηκε στο τουρνουά υπό την επωνυμία Moda. Οι Αχ. Χαραλαμπίδης και Χρ. Δοδόπουλος στα καλύτερα μπασκετικά τους χρόνια, αποτέλεσαν δύναμη πυρός κάτω από τα καλάθια που ισοπέδωσε στον τελικό την ομάδα των "Τσικομπάμπα", μια άλλη ονομασία που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν οι Νέμεσις. Το κλίμα όμως της διοργάνωσης είχε γίνει πλέον πολεμικό και η εικόνα που εξέπεμπε στον κόσμο ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη. Κοκορομαχίες, διαπληκτισμοί, βρισιές δίναν και παίρναν στους περισσότερους αγώνες, στους οποίους ακόμα δεν χρησιμοποιούνταν διαιτητές από την ΕΚΑΣΚΕΜ. Πρωταγωνιστές ποιοί άλλοι; μα φυσικά οι εν ενεργεία βεντέτες που είχαν αναγάγει την κατάκτηση του τουρνουά σε προσωπική τους υπόθεση. Το καμπανάκι του κινδύνου δονούνταν πλέον δυνατά και η ανάγκη για κάποιου είδους περιορισμό τους ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική.

4ο Τουρνουά 2011 - Εν ενεργεία εισαγωγής

  • Κανόνας: Κάθε ομάδα μπορούσε να έχει στο ρόστερ της μόνο έναν εν ενεργεία και να τον χρησιμποιήσει όσο θέλει.
  • Νικητής: Τράπεζα Κύπρου
  • Εν ενεργεία: Μουρατίδης

Για πρώτη φορά μπήκε περιορισμός στο πλήθος των εν ενεργεία. Μια σημαντική κίνηση που περιόρισε το πλήθος αυτών των αθλητών σε έναν τον πολύ σε κάθε ομάδα. Η Τρ. Κύπρου από το προηγούμενο τουρνουά είχε δείξει μια τάση σε επιλογή πολύ καλών εν ενεργεία. Στο τουρνουά του 2010 είχε κατέβει με Σταυρουλάκη, Τσάμη και Γάτσο χωρίς όμως να καταφέρει να πιει νερό από την πηγή. Σ' αυτό το τουρνουά κατέφυγε σε εν ενεργεία αθλητή από την ομάδα της Νάουσας. Επιστρατεύτηκε ο πολύ καλός πλειμέικερ Μουρατίδης ο οποίος βρήκε ως παρτενέρ έναν άλλον εν ενεργεία που βρισκόταν όμως σε "παύση". Αναφερόμαστε στον Υφαντίδη που εκείνη την χρονιά δεν είχε αγωνιστεί σε ομάδα οπότε και οι νομικοί της Τρ. Κύπρου δώσαν το ΟΚ να παίξει στο τουρνουά :-) Όπερ κι εγένετο. Στο παρκέ εμφανίστηκε μια ομάδα πραγματικά ακτύπητη που σάρωσε τους Νέμεσις στον ημιτελικό και την Αστυνομία στον τελικό. Το κακό όμως συνεχιζόταν. Η απαίτηση του κόσμου για περιορισμό η ακόμα και απαγόρευση των εν ενεργεία ήταν έντονη. Έπρεπε επειγόντως να βρεθεί μια άλλη φόρμουλα χρησιμοποίησης τους. Η ομάδα μας, TeacherSonics, δια μέσω του εκπροσώπου της στην οργανωτική επιτροπή Μισσελή, πρωτοστάτησε στην προσπάθεια που έγινε ώστε να μπει επιτέλους χρονικός περιορισμός στην χρησιμοποίησή τους.

5ο Τουρνουά 2012 - Και το λίγο μπορεί να είναι αρκετό

  • Κανόνας: Κάθε ομάδα είχε στο ρόστερ της μόνο έναν εν ενεργεία που μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει σε δύο, το πολύ, δεκάλεπτα.
  • Νικητής: Διοικητήριο-Νομαρχία
  • Εν ενεργεία: Τ. Βάσιος

Ο περιορισμός χρήσης των εν ενεργεία σε δύο το πολύ
δεκάλεπτα άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα του τουρνουά. Οι αγώνες έγιναν συναρπαστικότεροι και δόθηκε περισσότερος χρόνος συμμετοχής στους υπόλοιπους παίκτες. Σχεδόν όλες οι ομάδες κρατούσαν τον εν ενεργεία στο τελευταίο δεκάλεπτο που συνήθως κρίνεται και το παιχνίδι. Τελικά αποδείχθηκε πως ο καλός εν ενεργεία μπορεί να "καθαρίσει" το παιχνίδι και σ' ένα δεκάλεπτο. Θύτης ο ώριμος μπασκετικά Τ. Βάσιος και θύμα, δυστυχώς, η ομάδα μας, TeacherSonics, που κρεμάστηκε από τον δικό της εν ενεργεία (Αχ. Χαραλαμπίδης) καθώς την άφησε ορφανή μετά τα ματς των ομίλων. Αξίζει να σημειώθεί πως η ομάδα μας ήταν η μοναδική στην ιστορία των τουρνουά που κατέβηκε σε τελικό-ημιτελικό χωρίς εν ενεργεία. Απέκλεισε την Αστυνομία του εν ενεργεία Παπαΐδη στον ημιτελικό, και λίγο έλειψε να κάνει το θαύμα στον τελικό αφού για 37+ λεπτά κρατούσε τα ηνία του αγώνα στα χέρια της. Ο Βάσιος όμως ήταν καταιγιστικός και δυστυχώς μας έκοψε την χαρά του τίτλου αλλά και της πρώτης ομάδας που θα έφθανε σε αυτόν χωρίς εν ενεργεία δεκανίκι. Ο τελικός όμως αυτός αποτέλεσε παράδειγμα-οδηγό για άλλη μια αλλαγή που πρότεινε και πέρασε η ομάδα μας: απαγόρευση χρήσης του εν ενεργεία παίκτη στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο ώστε να κρίνονται οι αγώνες από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του τουρνουά. Το να βάζει ο εν ενεργεία 20 πόντους σ' ένα δεκάλεπτο χωρίς οι υπόλοιποι να ακουμπάνε την μπάλα ήταν μια εικόνα που οι TeacherSonics φρόντισαν να μην ξαναδούμε ποτέ στο τουρνουά. 

6ο Τουρνουά 2013 - Το ωραιότερο όλων των εποχών
  • Κανόνας: Κάθε ομάδα είχε στο ρόστερ της μόνο έναν εν ενεργεία που μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει σε δύο, το πολύ, δεκάλεπτα εκτός του τελευταίου.
  • Νικητής: L.A.B.F. (Πρώην Τρ. Κύπρου)
  • Εν ενεργεία: Γ. Δημητρόπουλος

Η Τρ. Κύπρου με νέο όνομα, L.A.B.F., συνέχισε την
παράδοση των πολύ καλών εν ενεργεία, και δικαιώθηκε γι αυτό, με την επιλογή του Γ. Δημητρόπουλου που βρισκόταν στο απώγειο της μπασκετικής του καριέρας. Το τουρνουά αυτό που έχει χαρακτηριστεί από τους περισσότερους ως το ωραιότερο όλων των εποχών σημαδεύτηκε από αμφίρροπα και συναρπαστικά παιχνίδια με αρκετές ανατροπές. Η πλειονότητα των αγώνων κρίθηκε στο τέλος και αυτή την φορά όχι από το χέρι κάποιου εν ενεργεία αθλητή. Στον τελικό οι L.A.B.F. επικράτησαν του Δ. Έδεσσας καθώς διέθεταν πλουσιότερο και πιο έμπειρο ρόστερ. Όλα έδειχναν ότι είχε βρεθεί η χρυσή τομή στην κατάλληλη χρήση των εν ενεργεία αθλητών. Δεν τους αποκλείαμε γιατί τους θέλαμε στο τουρνουά για αρκετούς λόγους (ατραξιόν που φέρνει κόσμο στην κερκίδα, πρότυπα για τους μικρούς φίλους κ.α.) αλλά δεν τους αφήναμε να κρίνουν εξ ολοκλήρου ένα παιχνίδι. Ξαφνικά όμως και ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ από τις ομάδες, οι "πληγωμένοι" στα τελευταία τουρνουά Νέμεσις, δια μέσω του αντιπροσώπου τους Ι. Τσελίδη ανοίγουν ξανά την πόρτα για περισσότερους εν ενεργεία αθλητές. Επιβάλλουν τελεσίδικα δεύτερο εν ενεργεία παίκτη στο επόμενο τουρνουά.

7ο Τουρνουά 2014 - Βήματα πίσω

  • Κανόνας: Κάθε ομάδα μπορούσε να έχει στο ρόστερ της δύο εν ενεργεία με την προϋπόθεση σε κάθε αγώνα να παίζει μόνο ο ένας για δύο, το πολύ, δεκάλεπτα εκτός του τελευταίου !!!
  • Νικητής: Νέμεσις
  • Εν ενεργεία: Δ. Λόγγος, Αχ. Χαραλαμπίδης

Βήματα πίσω κάναμε σ' αυτό το τουρνουά καθώς ανοίξαμε πάλι την πόρτα για περισσότερους εν ενεργεία αθλητές. Σ' ένα φτωχό τουρνουά (μόνο 8 συμμετοχές) με αρκετά αδύναμες ομάδες, νικητές αναδείχθηκαν οι Νέμεσις, που προσέφυγαν στις υπηρεσίες ενός παίκτη που τους πλήγωσε στο παρελθόν. Μιλάμε για τον Αχ. Χαραλαμπίδη που μαζί με τον Δ. Λόγγο αποτέλεσαν τις επιλογές των Νέμεσις στους εν ενεργεία. Σ' ένα τουρνουά που η ανωτερότητα τους ήταν
κάτι παραπάνω από εμφανής δεν απέφυγαν την πεπατημένη για να σιγουρέψουν τον τίτλο. Στον τελικό (όπως και στον ημιτελικό) χρησιμοποιήθηκε ο Χαραλαμπίδης, ο οποίος έκανε ότι ήθελε τους μέτριους ψηλούς των νεαρών Rock-84 στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε. Σ' ένα παιχνίδι που κυρίαρχησαν οι άμυνες, και τα καλάθια έμπαιναν με "πόνο", οι 13 πόντοι του Αχιλλέα και τα αμέτρητα ριμπάουντ που κατέβασε ήταν κάτι παραπάνω από τη μισή νίκη. Φυσικά κανείς δεν ασχολήθηκε με τον ψυχισμό του άλλου εν ενεργεία, Λόγγου, που είδε δύο συνεχόμενα αγωνιώδη παιχνίδια από τον πάγκο. Μάλλον κάποιοι τον έπεισαν ότι εκεί είναι η θέση του για το "καλό" της ομάδος. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.


Αυτή ήταν εν συντομία η τρικυμιώδης παρουσία των εν ενεργεία αθλητών στα τουρνουά. Μια ιστορία με πολλά σκαμπανεβάσματα και συνεχείς αλλαγές στους κανονισμούς. Οι TeacherSonics στα έξι χρόνια παρουσίας τους στην διοργάνωση προσπάθησαν με πειστικά επιχειρήματα να θέσουν τις σωστές βάσεις στην χρήση των εν ενεργεία. Το θέμα δεν ήταν ποτέ εύκολο και οι ακραίες λύσεις του στυλ "να απαγορευτούν για το καλό των υπολοίπων" ή "να επιτρεπούν χωρίς περιορισμούς για να ανέβει το επίπεδο" σίγουρα δεν είναι οι κατάλληλες

Μετά την τελευταία αλλαγή στον κανονισμό, που επιβλήθηκε από τους αντιπάλους μας, αλλά και τα κωμικο-τραγικά γεγονότα που ζήσαμε στον προημιτελικό με τον Πήγασο (μη προσέλευση της κανονικής γραμματείας, παρουσία Αναστασιάδη χωρίς λόγο στην γραμματεία και μη απομάκρυνσή του από τον υπεύθυνο του αγώνα Τσελίδη, κάκιστη διαιτησία από τον ουρανοκατέβατο Χαριτίδη) η ομάδα μας ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ από κάθε εμπλοκή της στα οργανωτικά του τουρνουά.   

3 σχόλια:

  1. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΘΑ ΗΕΛΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ FAN TOY BLOG ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΟΛΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ.....ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΤΩΡΑ....ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΨΗΛΟΥΣ" ΤΗΣ ROCK84.ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ SOFT,ΜΟΙΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΥΣ.ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ BRAZIL..ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΧΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΜΟΛΙΣ 3 ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΡΑΚΕΤΑ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥΤ 3 ΠΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ....ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΣ,ΤΟΤΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΨΗΛΟΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ?!ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΑ ΧΑΒΑΛΕ...ΝΙΚΟΣ ΤΟΤΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω σε πολλά σημεία με την γενικότερη θεματολογία του blog και μπράβο που ασχολείστε τόσο!Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω ότι οι Νέμεσις πέρασαν μια πολύ δύσκολη βραδιά απέναντι μας και κέρδισαν με τρίποντα από παίκτες που δεν υπολόγιζαν και χάρη σε τραγικά λάθη μας λόγω απειρίας...και απουσίας προπονήσεων. ...Όσον αφορά το ροτέισον χρησιμοποιήθηκαν 8-9 παίκτες που ταίριαζαν στις απαιτήσεις του αγώνα, για την τεχνική καθοδήγηση να πω ότι αντιμετωπίσαμε τα συστήματα των αντιπάλων μες τη ρακέτα με μεγάλη επιτυχία και πολύ δύναμη .Φιλικά.
    Ζαχαρόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω οι ψηλοί με πήραν μονότερμα!!! Αγαπητοί Rock σε καμιά περίπτωση τα σχόλια μου δεν είχαν υποτιμητικό χαρακτήρα. Οι χαρακτηρισμοί soft και μέτριοι ήταν συγκριτικοί, ο μεν πρώτος χρησιμοποιήθηκε για να αντιπαραβάλει την σκληράδα σας με του Μ. Βεκόπουλου ο δε δεύτερος για να αντιπαραθέσει την ποιότητα σας σε σχέση με του Αχιλλέα. Πιστεύω πως δεν διαφωνεί κανείς πως ήταν εύστοχοι και οι δύο. Τώρα σε σχέση με τους άλλους ψηλούς των υπολοίπων ομάδων, τους οποίους και κατατροπώσατε, οι χαρακτηρισμοί μου προφανώς θα ήταν διαφορετικοί. Τέλος ο χαρακτηρισμός μοιραίοι ήταν ο ηπιότερος που μπορούσα να βρω για την επιθετική σας παρουσία στα τελευταία λεπτά του τελικού. Εγώ διαφωνώ πως χάσατε από ένα τρίποντο. Η ομάδα σε εκείνο το σημείο ήθελε πόντους, ανάσα, από εσάς τους οποίους δεν πήρε γιατί όπως πάλι σας δικαιολόγησα είσασταν εξουθενωμένοι από την αμυντική σας προσφορά απέναντι στα θηρία. Η παρουσία σας γενικά αλλά και ειδικά στον τελικό ήταν το μοναδικό καλό του φετινού τουρνουά, η δε έκβαση του τελικού κρίθηκε καθαρά από τύχη γιατί οι γνωστοί Loosers των Νέμεσις βρήκαν αποκούμπι στην άγνοια κινδύνου του Λυτρίδη. Να ξέρετε πως οι υγιείς φίλαθλοι λυπηθήκανε περισσότερο ίσως από εσάς για την ήττα σας στον τελικό, γιατί οι Νέμεσις πρεσβεύουν αρκετά χαρακτηριστικά τα οποία κανείς δεν θέλει στο τουρνουά. Φιλικά Χριστόδουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή