Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Έγκλημα και Τιμωρία

Πήγασος - TeacherSonics: 88 -75 
    Πέμπτη 5-Ιουνίου-2014, Προημιτελικός

Έγκλημα που αφεθήκαμε στο Run 'n' Gun παιχνίδι των αντιπάλων μας, την στιγμή που δεν είχαμε ούτε τις αντοχές αλλά ούτε και τις εφεδρείες παικτών για να ανταπεξέρθουμε σ' αυτό το στυλ παιχνιδιού.
Έγκλημα που δεν "μεταφέραμε" το παιχνίδι κάτω από το καλάθι, καθώς υπερτερούσαμε σαφέστατα, και προτιμήσαμε ένα ρεσιτάλ χαμένων σουτ από μακριά.
Έγκλημα από τους δύο "αστείους" διαιτητές που απροκάλυπτα σφύριζαν επί 40 λεπτά υπέρ των αντιπάλων μας, σπρώχνοντας τους φανερά προς την νίκη.
Έγκλημα από τον υπεύθυνο διεξαγωγής του χθεσινού παιχνιδιού (μαντέψτε ποιός;;;), που επέτρεψε να κάθεται στην γραμματεία παίκτης-προπονητής-μάνατζερ (μαντέψτε ποιός;;;) άλλης ομάδας, ο οποίος χωρίς καμία απολύτως αρμοδιότητα στον συγκεκριμένο αγώνα πέραν της συναδελφικότητας με παίκτες των αντιπάλων, σιγοψιθύριζε και χασκογελούσε με τους διαιτητές σε κάθε διακοπή του αγώνα εκνευρίζοντας τους παίκτες μας.
Τιμωρία για την ομάδα μας ο πικρός αποκλεισμός της από τους ημιτελικούς.

Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο...
...η ομάδα κατέβαλε υπερπροσπάθεια να βρεθεί στον ημιτελικό, προδώθηκε όμως από τις δυνάμεις της και λύγισε στο τελευταίο πεντάλεπτο όπως δυστυχώς μας έχει συνηθίσει στα τελευταία τουρνουά. 
Ακολούθησε από την αρχή τον φρενήρη ρυθμό που επέβαλε, ο σταρ των αντιπάλων Σαρακινλής, και έπαιξε κι αυτή γρήγορα και ελεύθερα, κάτι όμως που δεν της βγήκε στο τέλος καθώς ήταν εμφανής η έλλειψη φυσικής κατάστασης αλλά και η απουσία παικτών στο πάγκο της.

Νέο Ρεκόρ Πόντων - 163 πόντοι

Αξιοσημείωτο το νέο ρεκόρ πόντων που σημειώθηκε ποτέ σε αγώνα όλων των τουρνουά, 163 (88-75) καταρρίπτοντας έτσι το προηγούμενο που ήταν πάλι σε δικό μας αγώνα με 161. Είναι πραγματικά δύσκολο να χωνέψουμε πως είναι δυνατόν να χάνουμε έναν αγώνα ενώ έχουμε πετύχει 75 πόντους; Σε τέτοιου επιπέδου αγώνες σπάνια ομάδα ξεπερνάει τους 50-60 πόντους και όμως εμείς με 75 βρεθήκαμε ηττημένοι και μάλιστα με 13 πόντους διαφορά!!! Η απάντηση φυσικά συνοψίζεται σε δύο μόνο λέξεις: ανύπαρκτη άμυνα. Ναι, αλλά πώς να παίξεις άμυνα όταν οι γκρι εκτελεστές σφύριζαν φάουλ ακόμα και στο κοίταγμα των αντιπάλων; Τρία φάουλ στο πρώτο δίλεπτο στον Χριστοφορίδη, τρία στο πεντάλεπτο στον Χρήστου και τέσσερα μαντέψτε σε ποιον;;; στον Αλιμπάκη που έχει να παίξει άμυνα από τότε που φορούσε την φανέλα του ΓΑΣ. Ήμαρτον. 16-5 τα καταλογισθέντα φάουλ στο πρώτο ημίχρονο κατά εμάς και 28-14 στο τέλος. 17 πόντους από ελεύθερες βολές ο Πήγασος και άλλες τόσες περίπου χαμένες, 9 μόνο εμείς. Δυστυχώς οι αριθμοί οδηγούν αγόγγυστα στο συμπέρασμα: κάποιοι έστειλαν στο πιο κρίσιμο παιχνίδι δύο ανύπαρκτους κυριολεκτικά διαιτητές που κάνανε ότι ήταν δυνατό για να φύγουμε ηττημένοι. Εμείς τους προκαλούμε αν έχουν τα κότσια να βάλουν ακριβώς αυτούς τους δύο στον τελικό, για να δούμε αν θα τελειώσει ποτέ το παιχνίδι.

Ο αγώνας
Νωθρά ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα καθώς έλειπαν στο
ξεκίνημα οι Τρίπτσης-Μαυρίδης ενώ ο Χριστοφορίδης που κλήθηκε να μαρκάρει το ατού των αντιπάλων Σαρακινλή, χρεώθηκε σε δύο λεπτά τρία φάουλ και στην συνέχεια τραυματίστηκε και αποχώρησε οριστικά. Ευτυχώς σε μεγάλη μέρα βρέθηκε επιθετικά ο Αλιμπάκης (23π) που με συνεχόμενα καλάθια κρατούσε την ομάδα μας κοντά στο σκορ. Το διαιτητικό δίδυμο όμως ήταν αποφασισμένο εξαρχής να μην αφήσει περιθώρια στην ομάδα να παίξει άμυνα. Τρία φάουλ στο 5' στον Χρήστου, τρία και στον Αλιμπάκη και από δύο σε όλους σχεδόν τους ψηλούς της ομάδας. Την ίδια στιγμή ατιμώρητη έμενε κάθε καρατερίστικη άμυνα των αντιπάλων προκαλώντας τον εκνευρισμό των παικτών μας. Με την είσοδο του Τρίπτση στον αγώνα η εικόνα άλλαξε. Αφενός μάρκαρε αποτελεσματικά τον Σαρακινλή, αφετέρου βοήθησε επιθετικά την ομάδα να βρει διαδρόμους προς το καλάθι και έτσι το δεκάλεπτο έληξε 24-21 υπέρ 'μας. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η είσοδος του Γάτσου έδωσε νέα ώθηση στην ομάδα που πέρασε στο σκορ με 9 πόντους διαφορά (38-29) και έδειξε έτοιμη να τελειώσει το παιχνίδι. Με απίθανα τρίποντα των αντιπάλων και συνεχόμενες βολές, ήρθε στα ίσια πάλι το ματς και το ημίχρονο έκλεισε με 49-48 υπέρ 'μας, ένα σκορ που το συναντάμε μόνο στις εθνικές κατηγορίες.Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τις ομάδας ισοδύναμες για άλλη μια φορά. Η επιθετική τους έξαρση είχε καταλαγιάσει ενώ η κούραση εμφάνισε τα πρώτα σημάδια της κυρίως στην ομάδα μας. Ο Αλιμπάκης χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ και στην ουσία τελείωσε για αυτόν το παιχνίδι ενώ ο Χρήστου, που πέρασε μετά απο πολύ ώρα στον αγώνα, δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς το καλάθι και έχανε το ένα μετά το άλλο τα μακρινά σουτ που επιχειρούσε. Ευτυχώς ήταν σε μεγάλα κέφια ο Γάτσος που με συνεχόμενα καλάθια (20π) οδηγούσε στο σκορ την ομάδα μας. Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 66-66 και όλα προμήνυαν ένα συναρπαστικό finish στον καλύτερο αγώνα του τουρνουά.
Όντως το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν δραματικό. Μέχρι τα μέσα η ομάδα μας κρατιόνταν με νύχια και με δόντια στο παιχνίδι. Η κούραση όμως ήταν εμφανής και μάλιστα ανίκητη. Ο πάγκος άδειος από εναλλακτικές λύσεις ειδικά στις θέσεις 1-2. Η εμφάνιση του Μαυρίδη στο 32' έδωσε κάποιες ελπίδες δυστυχώς όμως κρύος όπως ήταν δεν πρόλαβε κάν να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού. Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοι σημείωναν νέα απίθανα καλάθια. Σουτ που θύμιζαν ποδοσφαιρικά αράουτ κατέληγαν σαδιστικά στο καλάθι μας ενώ μπασίματα, πραγματικά γιουρούσια, σφυρίζονταν συνεχώς φάουλ από το πρώτο βήμα. Στην επίθεση ο Χρήστου κρέμασε την ομάδα καθώς αδυνατούσε να πετύχει έστω και έναν πόντο. Ο Πήγασος ξέφυγε με 80-70 και εκεί κάπου όλα κρίθηκαν. Απέλπιδα προσπάθεια να σταματήσουμε με φάουλ το χρονόμετρο, αλλά δυστυχώς ούτε κι αυτό μας βγήκε. Το τελικό σκορ 88-75 βρήκε τους παίκτες μας εξουθενωμένους και αρκετά στεναχωρημένους για μια ήττα που δεν την άξιζαν. Μόνη παρηγοριά το πλούσιο θέμα που προσφέραμε στην κερκίδα στον πιο παραγωγικό αγώνα που παίχθηκε ποτέ.

TeacherSonics
Κορυφαίος παίκτης για άλλη μια φορά ο Τρίπτσης περιόρισε αμυντικά το αστέρι των αντιπάλων Σαρακινλή ενώ πρόσφερε και πολύτιμους πόντους (14π) στην επίθεση.
Πολύ καλός επιθετικά στο πρώτο μέρος ο Αλιμπάκης έδειξε ότι θα καθάριζε μόνος του το παιχνίδι. Το τέταρτο όμως φάουλ στις αρχές του δευτέρου μέρους και η σκληρή άμυνα των αντιπάλων, τον περιόρισαν σημαντικά στην συνέχεια. Πολύ καλός ο Γάτσος πέτυχε σε δύο δεκάλεπτα 20 πόντους με τρίποντα οξυγόνα κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο. Κουρασμένος και από τραυματισμό ο αρχηγός Μισσελής δεν μπόρεσε να προσφέρει αυτά που μπορούσε, παρόλα αυτά ήταν συγκινητικός καθώς έσφιξε τα δόντια και πέτυχε όμορφα καλάθια (12π). Τραγικός ο Χρήστου "έκαψε" στην κυριολεξία πολλές επιθέσεις στο δεύτερο μέρος. Του αναλογεί αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο μέρος της ήττας. Δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν οι ψηλοί το παιχνίδι αν και είχαν την δυνατότητα. Σίγουρα έπρεπε να τροφοδοτηθούν περισσότερο αλλά υπέπεσαν και σ' αρκετά λάθη.

Πήγασος
Κορυφαίος, όπως αναμενόταν φυσικά, ο πλείμεϊκερ Σαρακινλής επέβαλε από την αρχή έναν ξέφρενο ρυθμό στο παιχνίδι. Προστατεύθηκε βέβαια με το παραπάνω από τους γκρι, κάτι που του έδωσε ώθηση ως το τέλος. Πολύ καλοί και οι Κορέλας (21π) και Ουρτζάνης (15π) σκόραραν αρκετούς κρίσιμους πόντους.

Διαιτητές (Μητώνας-Χαριτίδης)
Στην κυριολεξία από το πουθενά εμφανίστηκαν αυτοί οι δύο τύποι που θέλουν να αποκαλούνται διαιτητές. Πολύ θα θέλαμε να ξέραμε πως έγινε η επιλογή τους. Σίγουρα πάντως δεν ήταν τυχαία. Εμείς την ευχή μας την είπαμε: άντε και στο τελικό για να τους γράψει η ιστορία.

Δεκάλεπτα
TeacherSonics - Πήγασος: 24-21, 49-48, 66-66, 75-88

Πόντοι
TeacherSonics: Χρήστου 4, Τρίπτσης 14 (1), Αλιμπάκης 23 (5), Μισσελής 12 (2), Σιμιτόπουλος 2, Γάτσος 20 (3)

Πήγασος: Σαρακινλής 22 (2), Καράς 10 (3), Ουρτζάνης 15 (1), Ουγκρής 11, Ζαρζαβατσάκης 4, Γιούτης 3, Κορελάς 21 (3), Κατρέλης 2

Φύλλο Αγώνος
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου