Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Το καθήκον

TeacherSonics - OtoCars: 61 - 50
Τετάρτη 11-Ιουνίου-2014, Αγώνας Κατάταξης για τις θέσεις 5 ως 8

Έκανε το καθήκον της η ομάδα μας στο σημερινό παιχνίδι και κατέβαλε την αντίσταση των OtoCars, στον αγώνα κατάταξης που διεξήχθη στο ΔΑΚ για τις θέσεις 5 ως 8. Παρά την πίκρα του αποκλεισμού από τους ημιτελικούς οι παίκτες της ομάδας μας δείξαν ότι πάνω από όλα αγαπάνε το μπάσκετ, χαίρονται την συμμετοχή τους στο τουρνουά, δείχνοντας παράλληλα τον απαραίτητο σεβασμό στον θεσμό του Αντικαπνιστικού. Μπορεί οι αγώνες κατάταξης να μοιάζουν μαρτύριο για κάποιους κανείς όμως από την ομάδα δεν αισθάνθηκε κάτι τέτοιο. Σε ένα άδειο από θεατές γήπεδο και μέσα σε αφόρητη ζέστη κερδίσαμε εύκολα τους αγαπητούς OtoCars στο πρώτο παιχνίδι που παίξαμε ποτέ ως αντίπαλοι. 


Ο Αγώνας
Η ομάδα μας κατέβηκε με οκτώ παίκτες στην σύνθεση της
καθώς για διάφορους λόγους απουσιάζαν οι Τρίπτσης, Τεντζέρης, Μποζίνης, Μπάκος και Τσακίρης. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό με τις δύο ομάδες να παίζουν χαλαρά, χωρίς δυνατές άμυνες και γρήγορα τρεξίματα. Ο Γάτσος βρισκόταν σε μεγάλα κέφια και με 10 πόντους οδηγούσε επιθετικά τους TeacherSonics. Από την αντίπαλη ομάδα ο γίγαντας Τάκης Γιώγας ήταν απροσπέλαστος κάτω από το καλάθι ενώ η έκπληξη ήρθε από τους Δαυίδ και Ψαρίκογλου που με δικούς τους πόντους κρατούσαν τους OtoCars κοντά στο σκορ. Το δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα μας οριακά μπροστά με 17-16.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο παρά την είσοδο του πολύ καλού εν ενεργεία πλέιμεικερ Γεωργιάδη, η εικόνα δεν άλλαξε και η ομάδα μας άρχισε να χτίζει σιγά σιγά μια διαφορά. Ο αρχηγός Μισσελής έπαιξε εκπληκτική άμυνα πάνω στον Γεωργιάδη, ο οποίος και σημείωσε μόλις ένα τρίποντο στο πρώτο δεκάλεπτο συμμετοχής του. Με τους Μαυρίδη και Χρήστου να πετυχαίνουν συνεχόμενους πόντους και τον Αλιμπάκη σταθερή αξία στα σουτ, καταφέραμε να προηγηθούμε στο ημίχρονο με 29-23.
Καμία απολύτως διαφοροποίηση και στο τρίτο δεκάλεπτο όπου με την παρουσία του Γάτσου η ομάδα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και προηγήθηκε στο τέλος με 48-39. 
Τυπική διαδικασία αποτέλεσε το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού καθώς οι OtoCars κουράστηκαν και χωρίς την παρουσία του Γεωργιάδη έβρισκαν με δυσκολία το δρόμο προς το καλάθι. Απεναντίας ο Αλιμπάκης είχε πλέον "ζεσταθεί" και με συνεχόμενους πόντους βοήθησε την ομάδα να γράψει το τελικό 61-50.

TeacherSonics
Χωρίς το άγχος άλλων παιχνιδιών και οι 8 παίκτες που παίξανε κατάφεραν να διακριθούν. Επιθετικά οι Αλιμπάκης, Μαυρίδης και Γάτσος "κάνανε πάρτι" ενώ αμυντικά οι ψηλοί μας δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους.

OtoCars
Χωρίς τον Σταυρουλάκη η ομάδα των OtoCars φαντάζει πολύ αδύναμη καθώς δεν διαθέτει αξιόπιστες επιθετικές λύσεις. Καλύτεροι παίκτες της στο σημερινό παιχνίδι οι Γιώγας, Δαυιδ και Γεωργιάδης.

Διαιτητές (Κορδάλης, Μητώνας)
Εύκολο το μεροκάματο για το διαιτητικό δίδυμο που βοήθησε κι αυτό να τελειώσει γρήγορα το παιχνίδι αφήνοντας πολλές φάσεις να κυλήσουν χωρίς διακοπές.

Δεκάλεπτα
TeacherSonics - OtoCars: 17-16, 29-23, 48-39, 61-50

Πόντοι
TeacherSonics
Χρήστου 8, Αλιμπάκης 19 (1), Μισσελής 4, Σιμιτόπουλος 4, Γάτσος 11 (2), Μαυρίδης 15 (2)

OtoCars
Γιώγας 10, Δαυίδ 12, Μπαγκέας 1, Γεωργιάδης 12 (2), Μπουκουβάλας 8, Ψαρίκογλου 5, Κυριαζόπουλος (Γιωργάκης) 2

Φύλλο Αγώνος

















Η συνέχεια
Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχει αύριο η ομάδα μας καθώς θα αντιμετωπίσει, τελικά, τους Βετεράνους στον αγώνα για την 5η θέση. Η ομάδα του Duomo δεν κατέβηκε να παίξει στο σημερινό αγώνα απέναντι στους Βετεράνους, γεγονός κατακριτέο και επιεικώς απαράδεκτο καθώς απαξιώνει την διοργάνωση. 
Να υπενθυμίσουμε πως στους ομίλους αντιμετωπίσαμε πάλι τους Βετεράνους όπου και τους υποτάξαμε εύκολα με 50-35.










2 σχόλια:

  1. Θεωρώ,πως ήταν ένα παιχνίδι, ΑΚΡΙΒΩΣ, στα πλαίσια του ρόλου ,αλλά και του εν γένει θεσμού... Από δύο ομάδες , που δεν έχουν να χωρίσουν ΤΙΠΟΤΕ, που κατέβηκαν με πρωταρχικό τους μέλημα, να διεκδικήσουν σαφώς την νίκη, αλλά κυρίως να το διασκεδάσουν, να "παιξουν" με τους αντιπάλους,να μην τραυματιστούν να περάσουν ευχάριστα, μιάμιση περίπου ώρα μέσα στο λιοπύρι του "υποτιθέμενου" εθνικού κλειστού σταδίου της πόλης... Η ομάδα μας φέτος (ΟΤΟ CARS) κατέβηκε, (και) φέτος με σκοπό να διασκεδάσει , όσο το δυνατόν περισσότερο, να χαρεί το παιχνίδι, να παίξουν όσο το δυνατον περισσότερο όλοι, με σεβασμό πάντα στον αντίπαλο, ασχέτως αν έχασε σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια, με αρκετους πόντους διαφορά..!!! δεν μας ενόχλησε ποτέ αυτό..!! Θέλαμε απλά να παίξουμε... να τρέξουμε... να γελάσουμε... να χαρόυμε την κάθε στιγμή , το κάθε δευτερόλεπτο, συμμετοχης....
    Δυστυχώς, θεωρώ 'oτι φέτος , περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά το τουρνουά χάνει την όποια αίγλη είχε... Προσωπικά εγω, αλλά και τα μέλη της όποιας oμάδος μετέχω, δεν θα κάτσω , δεν θα κάτσουμε , ποτέ έξω στην κερκίδα, για να "κοροιδέψω" τον συναθλητή μιας άλλης ομάδας.....Οπότε, τα κεφάλια κάτω λοιπόν, και αν θέλουμε να υπάρξει συνέχεια σε όλο αυτό θα πρέπει να παρθούν, ΣΗΜΑΝΤΙΚΈς αποφάσεις για το μέλλον του.... και δεν εννοω τους εν ενεργεία , αποκλειστικά...!!
    θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά, τα άτομα που κατέβηκαν με την ομάδα μας, , να ευχαριστήσω όλους τους συναθλητες (αντε καλά, όχι όλους, αλλά το 99,99 %), γιατ ις μέρες χαρας αλλά και ξεγνοιασιας απο τα όσα καθημερινα προβλήματα, τον ΠΡΟΕΔΡΟ, ΝΙΚΟ ΟΤΟΥΤΖΙΔΗ, για τα όσα πρόσφερε, χωρις να θέλει κάτι ως αντάλαγμα στο όλο τουρνουά, αλλα και τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ μας "οπαδούς", που μας ακολουθούσαν σε κάθε παιχνίδι...
    Καλή συνέχεια σε όλους....


    Χάρης Ψαρίκογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή