Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ολοκλήρωση Ημιτελικών

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης η ημιτελική φάση του τουρνουά με τα δύο φαβορί να προκρίνονται στο τελικό είτε εύκολα (Νέμεσις), είτε δύσκολα (Rock 84). Οι δύο ηττημένες, Πήγασος και Brazil, θα βρεθούν αντιμέτωπες στον μικρό τελικό της διοργάνωσης για την κατάληψη της τρίτης θέσης του τουρνουά.

Ανάλυση Αγώνων:
Νέμεσις - Πήγασος Αριδαίας: 65 - 43

Άνετο απόγευμα για τους Νέμεσις καθώς έκαμψαν εύκολα την αντίσταση του Πήγασου κυριαρχώντας από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Με πιεστική man-to-man άμυνα και αλληλοκαλύψεις στo μαρκάρισμα του Σαρακινλή, επέβαλαν από την αρχή μια διαφορά 20 πόντων (22-2) την οποία και διατήρησαν εύκολα μέχρι το τέλος. 
Οι ρολίστες του Πήγασου δεν μπόρεσαν αυτή την φορά να κάνουν την έκπληξη καθώς μπλοκαρίστηκαν αποτελεσματικά από τους διαβασμένους Νέμεσις. Έτσι ο Σαρακινλής πάλευε μόνος του (19π), με τους διαιτητές όχι μόνο να μην τον προστατεύουν όπως στον δικό μας αγώνα, αλλά να κλείνουν τα μάτια σε πολλά πεντακάθαρα φάουλ που του έγιναν. 
Από την άλλη οι φορμαρισμένοι αδελφοί Βεκόπουλοι κάνανε πάρτι επιθετικά (39π και οι δύο), συνεπικουρούμενοι από τους Τουρλάκη (10π) και Λυτρίδη (10π). Μοναδική παραφωνία ο "πολύς" Αχ. Χαραλαμπίδης ο οποίος ήταν τουλάχιστον τραγικός σε ότι και αν προσπάθησε. Παίζοντας κυρίως για τον εαυτό του, για να δείξει ότι δίκαια κουβαλάει τον "τίτλο" του εν ενεργεία, προέβη σε παντελώς άστοχες ατομικές προσπάθειες χαλώντας την εικόνα της ομάδας του. Τα μπασκετικά γεράματα φαίνεται πως χτύπησαν άλλη μια πόρτα, μεγάλου αθλητή της πόλης μας.

Rock 84 - Brazil: 54 - 49

Παίζοντας πολύ αγχωτικά η νεανική ομάδα των Rock 84, κατάφερε με δυσκολία να επιβληθεί του πολύπειρου Brazil, που αν δεν είχε σε τόσο κακή μέρα επιθετικά τον Μπακύρτση θα ήταν αυτό τώρα στον τελικό. 
Οι νεαροί Rock ξεκίνησαν πολύ καλά και βρέθηκαν γρήγορα μπροστά με double-score 22 - 11, δείχνοντας ότι θα επικρατήσουν εύκολα των αντιπάλων τους. Ξαφνικά όμως όλα αλλάξαν. Λίγο η άμυνα ζώνης, λίγο η επιστράτευση των Αναστασιάδη, Σιάνη για πρώτη φορά φέτος στο τουρνουά, λίγο και το μπλοκάρισμα του Φ. Τζουβάρα, έφεραν το παιχνίδι σχεδόν στα "ίσα" στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. 
Στο τρίτο δεκάλεπτο η πλάστιγγα έγειρε σαφέστατα υπέρ των Rock, όταν οι παίκτες του Brazil άρχισαν αδικαιολόγητα να "ασχολούνται" υπερβολικά με τους διαιτητές και τα σφυρίγματα τους. Έτσι, δέχθηκαν 4 τεχνικές ποινές σ' ένα παιχνίδι, που όχι μόνο τα πήγαιναν αρκετά καλά αλλά αν ήταν και λίγο υπομονετικοί θα κατάφερναν την ανατροπή. Αυτό φάνηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν εκεί που νόμιζαν όλοι ότι "πετάχθηκε η λευκή πετσέτα", το Brazil παίζοντας με νεαρούς παίκτες λίγο έλειψε να γυρίσει το παιχνίδι. Δυστυχώς για αυτούς όμως, η πολύ κακή επιθετικά μέρα του Σ. Μπακύρτση κόστισε τους πολύτιμους πόντους που θα τους έστελναν στον τελικό. 
Σούπερ σταρ στο χθεσινό παιχνίδι ο Π. Τζουβάρας με 32 πόντους(!!!) έκανε ότι ήθελε στο αντίπαλο καλάθι και έστειλε τους συμπαθείς Rock για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου