Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Οι L.A.B.F. ξανά στο θρόνο τους

L.A.B.F. - Δήμος Έδεσσας: 71 - 60
Τελικός 6ου Αντικαπνιστικού Τουρνουά 2013
Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Οι L.A.B.F., μετά από διάλειμμα μιας χρονιάς, ανέβηκαν ξανά στο βάθρο του νικητή, κατακτώντας το 6ο Αντικαπνιστικό Τουρνουά 2013. Έτσι, γίνανε η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να πάρει τον τίτλο δεύτερη φορά, αφού να θυμήσουμε πως είχαν στεφθεί ξανά νικητές το 2011 με την επωνυμία "Τράπεζα Κύπρου". Και αν τότε ήταν κάτι φυσιολογικό...
καθώς ήταν πιο νέοι, ορεξάτοι, με τον φοβερό και τρομερό Υφαντίδη στην σύνθεση τους, η φετινή ομάδα δεν γέμιζε το μάτι κανενός. 
Είχαν μεν τον καλύτερο εν ενεργεία παίκτη της διοργάνωσης (Δημητρόπουλος) οι υπόλοιποι όμως δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση. Παρόλα αυτά διέθεταν ορισμένα χαρακτηριστικά που δεν τα έβρισκες στις υπόλοιπες ομάδες. Εμπειρία, υπομονή και ένα φόβητρο κάτω απ' το καλάθι με τ' όνομα Γάτσος. Για μας αυτός είναι ο πραγματικός MVP της διοργάνωσης. Μπορεί ο εκλεγείς Τσακώντσης να κέρδισε τις εντυπώσεις με τις άριστες εμφανίσεις του και τους πολλούς πόντους (πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης) ο πολύπειρος όμως Γάτσος είναι ο παίκτης που εμπιστεύεσαι τυφλά για να σε οδηγήσει στον τίτλο. Απροσπέλαστος στην άμυνα, πρώτος στα ριμπάουντ και "εκνευριστικά" αποτελεσματικός στην επίθεση. Μπορεί να μην πέτυχε τους πόντους του Τσακώντση οι δικοί του όμως ήταν ΠΑΝΤΑ καθοριστικοί και μάλιστα όταν η μπάλα έκαιγε. Σε τρία συνεχόμενα παιχνιδια (TeacherSonics, NEMESIS και Δήμος Έδεσσας) όταν η ομάδα του παρέπαιε στο τελευταίο δεκάλεπτο χωρίς τον Δημητρόπουλο, αυτός ήταν εκεί για να την σώσει. Με καθοριστικούς πόντους, απόσταγμα της πολύτιμης εμπειρίας του, οδήγησε εκ του ασφαλούς τους L.A.B.F. στην κατάκτηση του τίτλου.  
Από την άλλη ο Δήμος Έδεσσας έμεινε με την ικανοποίηση της μέγιστης προσπάθειας. Πάλεψε όσο μπορούσε, φαινόταν όμως καθαρά μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ ότι του έλειπε το κάτι παραπάνω. Ακόμα και όταν πλησίασε στο σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν έπεισε πως μπορούσε να πάρει το ματς. 'Ετσι η ιστορία έγραψε τροπαιούχο για το 2013 την ομάδα των L.A.B.F.

Ο αγώνας
Με μια μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε ο Δήμος Έδεσσας το παιχνίδι. Προφανώς επηρεασμένοι από την ανάρτηση του blog μας περί Στοιχήματος, ξεκίνησαν με την δεύτερη πεντάδα, με τον πύργο ΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗ μέσα σ' αυτή. Έτσι όσοι πόνταραν στην συμμετοχή του στον τελικό θησαύρισαν :-) 
Οι L.A.B.F. πήραν γρήγορα ένα μικρό προβάδισμα και  ο Δήμος εσπευμένα έβαλε μέσα τους βασικούς Τσακώντση, Μπουκουβάλα και Κίτκα. Το πρώτο δεκάλεπτο χαρακτηρίστηκε από την εντελώς λάθος επιλογή του Δήμου να παίξει ζώνη. Λάθος που το πλήρωσαν με τρίποντες βόμβες από τον αναγεννημένο Σταυρόπουλο ο οποίος έδωσε ένα σαφές προβάδισμα στην ομάδα του. Ο (Magic) Σταυρόπουλος εξέπληξε τους πάντες με την εκπληκτική άμυνα που έπαιξε πάνω στον Τσακώντση. Εμποδίζοντας τον να πάρει την μπάλα και σπρώχνοντας τον με τα κιλά του, τον ανάγκασε να κάνει ένα από τα χειρότερα δεκάλεπτα στο φετινό τουρνουά. 
Στο δεύτερο δεκάλεπτο έκαναν την εμφάνιση τους οι εν ενεργεία Δημητρόπουλος (L.A.B.F.) και Γεωργιάδης (Δήμος) οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερα κεφάτοι και μονοπώλησαν τις περισσότερες προσπάθειες. Οι μονομαχίες τους έδιναν και έπαιρναν καθώς πολλές φορές ο ένας μάρκαρε τον άλλο παρά την φανερή διαφορά ύψους που τους χωρίζει. Στο συγκεκριμένο διάστημα ο Δημητρόπουλος ήταν σε φοβερή φόρμα, πραγματικά ασταμάτητος και έκανε αμέσως την διαφορά. 
Στην επανάληψη όμως ο Γεωργιάδης πήρε την ρεβάνς και με ατομικές προσπάθειες έβαλε πάλι τον Δήμο στο παιχνίδι. Την ίδια στιγμή ο Τσακώντσης έδειχνε να βρίσκει το χέρι του και όλοι περίμεναν ένα δυνατό finish από τον Δήμο με στόχο την ανατροπή (Οι L.A.B.F. προηγούνταν σταθερά με 6 ως 11 πόντους). Και όντως στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου ο Δήμος πλησίασε στους τέσσερις και ήταν έτοιμος να κάνει την υπέρβαση. Κάπου εκεί όμως προδώθηκε από τις δυνάμεις του. Πέρα του Τσακώντση, που κι αυτός έδειχνε εγκλωβισμένος από την προσαρμοσμένη άμυνα πάνω του, κανείς άλλος δεν απειλούσε το αντίπαλο καλάθι.  
Την "μπουγάδα" τελικά καθάρισε ο Γάτσος καθώς με αποφασιστικό τρίποντο και άλλες δύο υπέροχες προσπάθειες κάτω από το καλάθι, έβαλε την οριστική ταφόπλακα στα όνειρα του Δήμου. Δυο λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού ο Δήμος πέταξε λευκή πετσέτα βάζοντας μέσα παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο. Τελικό σκορ 71 - 60 μια καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη για τους L.A.B.F.

Διακριθέντες 
Πέρα απο τους "συνήθεις ύποπτους" των δύο ομάδων Γάτσο, Δημητρόπουλο, Τσακώντση και Γεωργιάδη ο Σταυρόπουλος αξίζει με το σπαθί του μια θέση στους καλύτερους του τελικού. Πραγματικό "σκυλί" στην άμυνα περιόρισε τον MVP της διοργάνωσης Τσακώντση, και τον οδήγησε σε πολλές δύσκολες και τραβηγμένες προσπάθειες. Την ίδια στιγμή ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός και στην επίθεση καθώς τα τρίποντα που πέτυχε, ήταν πραγματικές μαχαιριές για την άμυνα του Δήμου. Γενικά με την όλη του εμφάνιση ξεπέρασε κατά πολύ τον εαυτό του και τις αντοχές του. Του αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια. 
Θετικός από τον Δήμο στην άμυνα ο Αντιδήμαρχος Γιώγας. Έχασε όμως στην επίθεση πολλά εύκολα καλάθια από κοντινή απόσταση πληγώνοντας την αυτοπεποίθηση της ομάδας του.

Οι L.A.B.F. στο τουρνουά
Ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις χωρίς ούτε μία ήττα. Αυτό τα λέει όλα. Μπορεί να μην είχαν την φρεσκάδα του 2011, είχαν όμως την πείρα να βρίσκουν πάντα τις σωστές λύσεις. Το δίδυμο Γάτσος - Δημητρόπουλος αποδείχθηκε ανυπέρβλητο, ενώ πολύτιμη βοήθεια στο σκοράρισμα έδινε ο τριποντάκιας Μπουρδάνης και φυσικά ο Σταυρόπουλος. 
Κάτι άλλο που επίσης διέθεταν ήταν και η τύχη. Η αστοχία στις βολές των τελευταίων λεπτών, του Αλιμπάκη για τους TeacherSonics, και του Βεκόπουλου για τους ΝΕΜΕSΙS είναι κάτι που δεν συμβαίνει κάθε φορά
Παρεπιπτόντως, μια κι αναφέραμε την ομάδα μας (TeacherSonics) αξίζει να ειπωθεί κάτι αξιοσημείωτο: Οι L.A.B.F. γίνονται η τέταρτη ομάδα στις πέντε παρουσίες μας, που μας αποκλείει από το τουρνουά και στην συνέχεια κατακτά τον τίτλο. Το ίδιο συνέβει με τον Κεραυνό-Αστραπή το 2009, την Τράπεζα Κύπρου το 2011 και το Διοικητήριο το 2012. Είναι κι αυτό μια παρηγοριά για την ομάδα μας. Τουλάχιστον αποκλείεται από τον μετέπειτα τροπαιούχο.

Ο Δήμος Έδεσσας στο τουρνουά
Έφτασε στην πηγή αλλά, όπως φάνηκε σήμερα, ήταν έξω από τις δυνατότητες του να πιει νερό. Με τους Τσακώντση - Γεωργιάδη στο απώγειο της φόρμας τους στο φετινό τουρνουά λίγο έλειψε να κάνουν την απόλυτη έκπληξη και να το κατακτήσουν. Δυστυχώς όμως γι' αυτούς "δύο κούκοι" δεν φέραν την άνοιξη. Ίσως αν αξιοποιούνταν με βοήθειες ο Κίτκας στην επίθεση να γινόταν το όνειρο πραγματικότητα. Και στην άμυνα  όμως χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τη ζώνη. Απέναντι σε μια ομάδα κουρασμένη, ταλαιπωρημένη από δύσκολους αγώνες και με καλούς σουτέρ ήταν καθαρή αυτοκτονία η ζώνη. Με 15+ παίκτες στο πάγκο θα έπρεπε να τους κυνηγάνε σ' όλο το γήπεδο μέχρι να τους "πεθάνουν". Δεν το έκαναν, τους "έδωσαν ανάσες" και μετά αγχώθηκαν. Δεν πειράζει όμως κέρδισαν την συμπάθεια του κόσμου γιατί αν μην τι άλλο είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό.  

Πόντοι

L.A.B.F.
Δημητρόπουλος 25, Γάτσος 18, Σταυρόπουλος 11, Μπουρδάνης 6, Παπακώστας 3, Σταματίου 2, Μπιτέρνας 2, Νησιάγκας 2, Πέγιος 2

Δήμος Έδεσσας 
Τσακώντσης 25, Γεωργιάδης 18, Κίτκας 8, Τζιμπιλής 4, Κωφίδης 3, Μπουκουβάλας 2 

Αφού δώσουμε τα Συγχαρητήρια μας και στις δύο ομάδες κλείνουμε με ένα μικρό βιντεάκι με τα τελευταία δευτερόλεπτα του τελικού


  

1 σχόλιο:

  1. ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ...ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ...ΔΕΝ, ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ,ΟΙ 4 ΤΕΧΝΙΚΕΣΣ ΠΟΙΝΕΣ,ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ΣΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ....
    ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΙΧΕ 15 ΒΟΛΕΣ,ΚΑΙ ΕΞΙ ΝΕΕΣ ΕΙΘΕΣΕΙΣ..
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ,ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΛΛΟΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙΟΛΑ ΑΥΤΑ...ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ...
    ΕΠΙΣΗΣ,ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ,Η ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΡΕΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 45 ΒΟΛΕΣ..
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ,ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟΟΜΑΔΕΣ, ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΣΥΝ", ΤΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕ, ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΘΛΟ..
    ΕΠΙΣΗΣ,ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑΣΤΑ ΟΣΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΕΡΟΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ....ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ...
    ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩΝΤΑΣ...ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ,ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΑΚΟΜΗ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΑΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΡΙΘΕΙ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ..
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΞΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ....
    ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΛΟΙΠΟΝ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή