Σάββατο 26 Μαΐου 2012

TeacherSonics History (Part I)

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια ομάδα που την λέγανε "24 - 38"

Οι TeacherSonics δημιουργήθηκαν από μια παρέα καθηγητών Πληροφορικής, κυρίως του 1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας, με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για το Μπάσκετ. Παλιοί παίκτες τοπικών ομάδων οι περισσότεροι, ήταν αδύνατο να βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το αγαπημένο τους άθλημα. Ζώντας σε μια πόλη που ποτέ δεν πρόσφερε κατάλληλους χώρους για ερασιτεχνική ενασχόληση με το Μπάσκετ, πάντα έβρισκαν τρόπο να "βάζουν την μπάλα στο καλάθι". Χρησιμοποιώντας κυρίως τα ανοιχτά γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων του "Πασά -Τσαΐρ" και των "Χιλίων Πευκών" (καιρού επιτρέποντος), φρόντιζαν να διατηρούνται σε φόρμα αλλά και να θυμούνται τα παλιά.

Αφορμή όμως για περισσότερο συστηματική ενασχόληση με το Μπάσκετ αποτέλεσε το 2ο Αντικαπνιστικό Τουρνουά Μπάσκετ τον Μάιο του 2009 που διοργανώθηκε από το κέντρο πρόληψης ΟΡΑΜΑ και τον Δήμο Έδεσσας, και διοργανώνεται κάθε χρόνο ανελλειπώς μέχρι και σήμερα. 

Ήταν η χρονιά που οι
  • Μισσελής Μιχαήλ
  • Χρήστου Χριστόδουλος
  • Χριστοφορίδης Ιωάννης
  • Τρίπτσης Βασίλειος, και
  • Κωτσίου Βασίλειος
όλοι καθηγητές Πληροφορικής αποφάσισαν την δημιουργία ομάδας για συμμετοχή στο εν λόγω τουρνουά. Στο ρόστερ προστέθηκαν από την αρχή οι Τσακίρης Ιωάννης (καθηγητής Γεωπονίας) και Ψαρίκογλου Χάρης (Δημοτικός Αστυνομικός).
Λίγο πριν την έναρξη του τουρνουά, το οποίο υποτίθεται γίνεται για να φέρει νέο κόσμο στο άθλημα και να δώσει ευκαιρία σε παλιούς αθλητές να ξαναπαίξουν, έγινε γνωστό ότι  επιτρέπεται η συμμετοχή εν ενεργεία αθλητών. Όλες οι ομάδες φρόντισαν και πήραν τέτοιους παίκτες ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που δήλωσαν συμμετοχή σχεδόν ολόκληρες εν ενεργεία ομάδες (!!!). Έτσι αποφασίσθηκε την τελευταία στιγμή η ενίσχυση της ομάδας με τους νεαρούς τότε, εν ενεργεία αθλητές, Τσάμη και Δημητρόπουλο. 
Το μόνο που έμενε για να ολοκληρωθεί η συμμετοχή ήταν το όνομα της ομάδας. Η έλλειψη μιας καλής ιδέας που να καλύπτει τα χαρακτηριστικά όλων των αγωνιζομένων οδήγησε τελικά στην πρόχειρη λύση της ονομασίας "24 - 38" που απλά συμβόλιζε τα δύο όρια ηλικιών των παικτών, 24 χρονών ο μικρότερος και 38 ο μεγαλύτερος. Η προσθήκη της τελευταίας στιγμής του 15χρονου Αχιλλεά Δαφνή έγινε μετά την δήλωση του ονόματος, οπότε το πιο σωστό "15 - 38" δεν έμελε ποτέ να χρησιμοποιηθεί :-)

Η παρουσία των "24-38" στο 2ο Αντικαπνιστικό τουρνουά Μπάσκετ 2009 του Δήμου Έδεσσας

Η ομάδα κληρώθηκε σε όμιλο 3 ομάδων από τον οποίο θα προκρινόταν μόνο μία. Οι άλλες δύο ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση Αριδαίας και ο "Κεραυνός Έδεσσας" που αποτελούνταν από 4 (!!!) εν ενεργεία βασικούς παίκτες της τοπικής ομάδας "Βόρας Έδεσσας".
Η ομάδα ξεκίνησε νικηφόρα με την Αστυνομία, στην συνέχεια όμως έχασε - στα τελευταία λεπτά - τον κρίσιμο αγώνα με τον Κεραυνό, πληρώνοντας τα πολλά λάθη απόρρεια της τεράστιας απειρίας της, της μεγάλης ανομοιογένειας αλλά και του εγωισμού των εν ενεργεία παικτών της, που έπαιζαν περισσότερο για τον εαυτό τους παρά για την ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως στην συνέχεια ο Κεραυνός κατέκτησε το τουρνουά με την ομάδα μας να είναι η μόνη που ουσιαστικά τον δυσκόλεψε. 
Δυστυχώς όμως το 2ο αυτό τουρνουά έμεινε στην ιστορία για την "πληγή" που άνοιξε με την συμμετοχή των εν ενεργεία αθλητών, ένα θέμα που ενοχλεί τους πάντες ακόμα και σήμερα, και για το οποίο θα αναφερθούμε διεξοδικά σε άλλο άρθρο.        `
  

1 σχόλιο: