Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Με το δεξί ...


Αστυνομική Διεύθυνση 2 - TeacherSonics: 56 - 63

Με νίκη ξεκίνησε η ομάδα μας απέναντι στην Αστυνομία-2 επικρατώντας ύστερα από έναν αμφίροπο αγώνα με 63 - 56.
Η ομάδα ξεκίνησε απίστευτα νωθρά και υποτονικά με αποτέλεσμα η Αστυνομία, εκμεταλλευόμενη την ευστοχία της από μέση και μακρινή απόσταση (3/3 τρίποντα), να προηθηγεί με 19-2 !!! Η αρχική πεντάδα αποτελούνταν από τους Καρτσώλη, Τούση, Μπάκο, Χριστοφορίδη και Μισσελή. 
Μετά το αρχικό σοκ, με την είσοδο των Τρίπτση (κυρίως) και Τεντζέρη αρχικά, αλλά και των έμπειρων Αλιμπάκη-Βιολιτζή στην συνέχεια η ομάδα ανέκαμψε και άρχισε σιγά σιγά να ροκανίζει την διαφορά κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 24-9.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο έδειξε το καλό της πρόσωπο με την είσοδο, του καλύτερου όπως αποδείχθηκε παίκτη της, Χαραλαμπίδη αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των Βιολιτζή - Αλιμπάκη. Λίγο όμως τα λάθη λίγο η αστοχία στις ελεύθερες βολές στέρησαν από την ομάδα μας την δυνατότητα να προηγηθεί και έτσι έκλεισε το ημίχρονο με την Αστυνομία μπροστά με 29 - 23.
Το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς να αλλάξει κάτι δραματικά στην εικόνα του αγώνα με την Αστυνομία να κρατά με νύχια και με δόντια το προβάδισμα. Μάλιστα 3'' δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεκαλέπτου έφτασε την διαφορά στους 7 πόντους και έδειχνε να κρατά για τα καλά τα ηνία του αγώνα. Σε εκείνο όμως το σημείο έγινε η φάση του αγώνα που έμελε να επηρεάσει κυρίως ψυχολογικά την εξέλιξη του αγώνα. Η μπάλα μετά την επαναφορά έφτασε στον Χρήστου ο οποίος μη έχοντας άλλη επιλογή στον χρόνο που απέμενε, επιχείρησε και ευστόχησε σε τρίποντο-μαχαιριά πίσω από το κέντρο του γηπέδου κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με την ομάδα μας πίσω μόλις 4 πόντους πίσω 46-42. Το καλάθι αυτό αποτέλεσε την απαραίτητη ψυχολογική τόνωση στην ομάδα μας για να μπει αποφασισμένη στο τελευταίο δεκάλεπτο και να "καθαρίσει την μπουγάδα". 
Με μπροστάρη στην επιθέση τον Χαραλαμπίδη, πραγματικά ανίκητο κάτω από τα καλάθια, και πολύτιμους βοηθούς τους Βιολιτζή-Αλιμπάκη η ομάδα μας πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ το οποίο και διατήρησε σχετικά εύκολα μέχρι το τέλος φτάνοντας στο τελικό 56-63.

Κριτική
Η ομάδα για άλλη μια φορά ξεκινά ένα τουρνουά πολύ αγχωτικά δείχνοντας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ασύνδετη και υποτονική. Παρόλα αυτά, όπως και πέρυσι με τους Δικηγόρους Γιαννιτσών, έτσι και φέτος, βρήκε την ψυχική δύναμη να φτάσει στην ανατροπή και στην λυτρωτική νίκη που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε μία καλύτερη συνέχεια. Χαρακτηριστικό του άγχους οι πάμπολλες άστοχες βολές (πάνω από 15) και τα χαμένα λεϊ απ κάτω από το καλάθι.
Καλύτερος παίκτης με διαφορά ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης και αρκετά καλοί οι Τρίπτσης - Βιολιτζής - Αλιμπάκης. Πολύτιμους πόντους έδωσε και ο Χριστοφορίδης ο οποίος σε κρίσιμο σημείο του αγώνα κράτησε την ομάδα κοντά στο σκορ με δύο καθοριστικά τρίποντα. Κέρδισαν και έχασαν μάχες κάτω από τα καλάθια οι Καρτσώλης - Τούσης - Τεντζέρης - Μπάκος. Μακριά από τον καλό εαυτό τους οι σουτέρ της ομάδας Μισσελής - Χρήστου. Δεν αγωνίστηκε ο Τσακίρης λόγω τραυματισμού στην προθέρμανση και ο Μαυρίδης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ενώ ο γηραιότερος παίκτης της ομάδας Μποζίνης Δημήτριος βοήθησε όσο αγωνίστηκε οργανωτικά.

Η Αστυνομία-2
Χωρίς μεγάλα αστέρια στην τάξη της η δεύτερη ομάδα της Αστυνομίας στο τουρνουά αιφνιδίασε την ομάδα μας στο ξεκίνημα και παίζοντας μαχητικά και αποφασισμένα διεκδίκησε μέχρι τέλους την νίκη έκπληξη. Στηριζόμενη στο πολύ καλό πλέιμεικερ της Τριανταφύλλου (εν ενεργεία παίκτης της Σωσάνδρας Αριδαίας) και στα εύστοχα τρίποντα του Καραμανλή (5 τρ.) κράτησε το προβάδισμα για 3+ περίπου δεκάλεπτα και πίστεψε στην νίκη, για να λυγίσει φυσιολογικά στο τέλος στην αδιαμφισβήτητη ανωτερώτητα της ομάδας μας.

Στατιστικά
Πόντοι TeacherSonics: Χρήστου 3 (1τρ), Τρίπτσης 14, Χριστοφορίδης 8 (2τρ), Τούσης 7, Αλιμπάκης 12, Χαραλαμπίδης 17, Τεντζέρης 2

Δεκάλεπτα
Αστυνομία-2 - TeacherSonics: 24-9, 29-23, 46-42, 56-63

Φύλλο Αγώνος

















Download
Στατιστικά Αγώνα σε αρχείο Excel:

Φωτογραφίες σε αρχείο RAR (15,51MB):  


Η συνέχεια
Επόμενος και ιδιαίτερα καθοριστικός αγώνας την Δευτέρα 28/5/2012 στις 6:30 με την ομάδα Hermes, που στελεχώνεται κυρίως από στρατιωτικούς και αποτελεί τον αγνωστο Χ του ομίλου, καθώς συμμετέχει για πρώτη φορά στην διοργάνωση. Η ομάδα μας πρέπει να δείξει από την αρχή τον καλό της εαυτό και να παίξει συγκεντρωμένα για να φτάσει στην δεύτερη νίκη που θα της δώσει και κατά πάσα πιθανότητα την πρόκριση στην επόμενη φάση.

1 σχόλιο: