Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Οι φετινοί "Μονομάχοι"

Φτωχό σε ομάδες το φετινό τουρνουά. Λίγο οι εκλογές που έχουν υποσκελίσει τα πάντα, λίγο η έλλειψη προβολής της διοργάνωσης, λίγο η αποχώρηση ομάδων από φορείς της πόλης μας, οδήγησαν μόλις οκτώ (8) ομάδες να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής. Ας πάρουμε λοιπόν μια πρώτη γεύση από τους φετινούς διεκδικητές του τίτλου:


Οι παλιοί

1. TeacherSonics 
Η ομάδα μας και φέτος, παρά τα χίλια-δυο προβλήματα που αντιμετωπίζει, δήλωσε για 6η σερί χρονιά συμμετοχή στο τουρνουά (έλλειπε μόνο στο πρώτο).
2. NΕΜΕΣΙΣ
Το μόνιμο φαβορί στα χαρτιά, παρών και φέτος, για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.
3. Βετεράνοι
Η μόνη ομάδα που έχει συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, παρών για έβδομη φορά στο παρκέ του ΔΑΚ. Φήμες την θέλουν ενισχυμένη με παίκτες από ομάδες που αποχώρησαν. Είδωμεν λοιπόν.
4. Brazil
Η πιο νέα από τις παλιές, αναμένεται να είναι και πάλι ένα από τα φαβορί του τίτλου. 
5. Rock 84
Η ευχάριστη έκπληξη του περσινού τουρνουά δήλωσε και φέτος συμμετοχή, ενώ φήμες θέλουν να κάνει βλέψεις ακόμα και για τίτλο. Προσοχή μάγκες. Τώρα οι υπόλοιποι ξέρουν τι περιμένουν και θα είναι ανάλογα προετοιμασμένοι.

Οι νέοι

6. Duomo
Μία μεικτή των παλιών κυπελλούχων ομάδων Νομαρχίας-Τράπεζας Κύπρου, συγκροτεί το ρόστερ του γνωστού bar-cafe της πόλης μας. Ο ενθουσιασμός είναι δεδομένος ενώ πολλοί δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους και για το τρόπαιο. Μένει βέβαια να αποδειχθεί μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.
7. OtoNet
Άλλο ένα καφέ που θέλει να τζογάρει τα ρέστα του για τον τίτλο. Επανδρωμένο από πολλούς πρώην παίκτες του Δήμου Έδεσσας, επενδύει στην περσινή τους επιτυχία και ευελπιστεί να την επαναλάβει.

Οι επιστρέψαντες
8. Αριδαία
Μία μέσα - μία έξω πάει την ομάδα της Αριδαίας. Ανά δυο χρόνια επανεμφανίζονται δίνοντας μια άλλη νότα στη διοργάνωση. Όσο για το ρόστερ τους αποτελεί τον Άγνωστο-Χ του φετινού τουρνουά. Ανυπομονούμε να τους δούμε.

Οι αποχωρήσαντες

LABF (Τράπεζα Κύπρου)
Τέλος εποχής για την δις πρωταθλήρια ομάδα της Τράπεζας Κύπρου. Άντε επιτέλους, μπας και πάρουν οι "καημένοι" οι ΝΕΜΕΣΙΣ τον πολυπόθητο τίτλο και ησυχάσουνε.     

Anonymous (Νομαρχία)
Τέλος οι Νομαρχίες για την Ελλάδα, τέλος και η Νομαρχία Πέλλας από το τουρνουά. Η φυγή του "ενωτικού" Βάσιου ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τους πρώην πρωταθλητές.

Δήμος Έδεσσας
Λέτε η διάλυση της περσινής φιναλίστ να είναι σημάδι για κάποιους και για τις Δημοτικές Εκλογές; Μπα δε νομίζω. Κάτι άλλο θα φταίει και η ομάδα των 15+ περσινών παικτών του τελικού αποχαιρέτησε το τουρνουά. Αυτοί ξέρουν.

Σκυδραίοι
Οι μόνιμοι πρωταθλητές ήθους θα μας λείψουν φέτος αρκετά. Ο ορισμός του μότο "το παν είναι η συμμετοχή". Κρίμα, ελπίζουμε μόνο να μην είναι για πάντα.

Hermes
Απών και η ομάδα του Στρατού από το φετινό τουρνουά. Φήμες θέλουν τον αρχηγό τους (Ψαρίκογλου) να έχει πάρει μετάθεση, οπότε δεν υπήρχε κάποιος να κινήσει τα νήματα. Θα μας λείψουν κι αυτοί καθώς ήταν οι μόνοι που κερδίζαμε κάθε χρόνο.

Δικηγόροι
Η "ρετσινιά" της ομάδας που κατάφερε να δεχθεί τον πρώτο πόντο του Τσακίρη, ήταν αρκετή για να τους θέσει εκτός τουρνουά. Όλα τα άλλα (εκλογές κ.α.) τα ακούμε βερεσέ. Αχ! βρε Τσακίρη ζημιά που προκάλεσες. Άλλος ένας καλός "πελάτης" μας απών. Να δούμε φέτος ποιον θα βρούμε να κερδίσουμε;

Παίδες-Έφηβοι
Ανεξήγητα απούσα και η χαρούμενη νότα των νεανικών φωνών μέσα στο τερέν. Φήμες θέλουν τον Godfather της δοργάνωσης (???) να τους θέλει εκτός τουρνουά. Οπωσδήποτε η απουσία τους καταγράφεται στα μείον του φετινού τουρνουά. 

Παρά τις λιγοστές ομάδες αναμένεται να δούμε και φέτος ένα σπουδαίο τουρνουά. Η αποχώρηση των παραπάνω ομάδων, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να αλλάξουν στρατόπεδο και να δημιουργηθούν νέες δυνάμεις. Είναι 100% σίγουρο πως θα δούμε φέτος ένα πολύ διαφορετικό τουρνουά. Εξάλλου ο Godfather φρόντισε γι' αυτό "φορώντας" στις ομάδες και το "κοστούμι" του δεύτερου εν ενεργεία παίκτη. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι για την καυτή συνέχεια...   


1 σχόλιο:

  1. Γεια σας και από μένα,
    Βλέπω το Blog ξεκίνησε πολύ δυναμικά και φέτος, συγχαρητήρια !

    Να απαντήσω για τον αριθμό των ομάδων και την μη ιδιαίτερη προβολή.. Οι ομάδες είναι πιο λίγες γιατί όπως τέθηκαν οι κανόνες ήταν αναμενόμενο να αποκλειστούν κάποιες.. Να δουμε πως θα κυλίσει φέτος και βλέπουμε.. Στόχος είναι η όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή και από ανθρώπους που δεν έχουν την ευκαιρία να αθλούνται, να γυμνάζονται ή να παίζουν μπάσκετ κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το Τουρνουά λοιπόν θέλουμε να είναι μια καλή αφορμή και μια καλή αρχή.

    Επίσης λίγο οι εκλογές, λίγο η έλλειψη προσωπικού, λίγο η γενικότερη εργασιακή μας κατάσταση δεν ήταν σύμμαχοι μας στο θέμα της προβολής. Το θετικό είναι ότι μας ενημέρωσαν σήμερα πως υπογράφηκε η σύμβαση από τα Υπουργεία για την χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης.
    Επίσης σήμερα μίλησα με τον υπεύθυνο από το εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ των Σερρών, τον Παναγιώτη Σπανό, για να κανονίσουμε μια συνεργασία μαζί τους και ίσως και την παρουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Η ιστοσελίδα τους είναι η εξής: http://basketergserres.blogspot.gr/

    Αυτά, καλή επιτυχία από μένα σε όλους με πολύ χαρά, τρέξιμο και καλάθια πολλά και καρφώματα τρελά ! :-)

    Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κ.Π.
    Λάζαρος Σιάντσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή