Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Καλημέρα Basket - Καληνύχτα HandBall

Απίστευτο κοντράστ συναισθημάτων έζησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα το βράδυ στο κλειστό γήπεδο του ΔΑΚ Έδεσσας. Στο πιο καυτό αθλητικό Σαββατόβραδο της φετινής χρονιάς, μέσα σε λίγες ώρες, δυο ομάδες της πόλης μας άλλαξαν κατηγορία. 

Πρώτα το Handball του Αερωπού δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε, στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς, από την ομάδα του Βύρωνα. Μια ήττα οδυνηρή που σε συνάρτηση με τ' άλλα αποτελέσματα έριξε τον Αερωπό στην Β' Εθνική.
Ευτυχώς όμως στην συνέχεια, η ομάδα μπασκετ του Πανεδεσσαϊκού έφερε πάλι πίσω τα χαμόγελα στα χείλη των φιλάθλων, καθώς έκανε το χρέος της κερδίζοντας τον Έυαθλο και παίρνοντας το εισιτήριο της επιστροφής στην Γ΄Εθνική κατηγορία.
Η ομάδα της πόλης μας πιστοποίησε την πολύ καλή φόρμα που διανύει τους τελευταίους μήνες (αήττητη στα Play-Offs), και παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από τον αντίπαλο της. Ο Αρβανιτάκης ήταν για άλλη μια φορά εκπληκτικός, αυτή την φορά και στην man - to - man άμυνα, καθώς κλήθηκε να σταματήσει το βαρύ πυροβολικό του Ευάθλου, τον βετεράνο Ημερίδη.  Άξιοι συμπαραστάτες του ο αέρινος Χατζηχαρίσης, που στην τρίτη περίοδο του αγώνα διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο των αντιπαλών και δημιούργησε την απαραίτητη διαφορά ασφαλείας. Διαφορά που κρατήθηκε σχετικά εύκολα στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν και οι παίκτες του Ευάθλου έκαναν την υπέρτατη προσπάθεια για να γυρίσουν το παιχνίδι.
Σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και οι πρώην "δικοί μας" Διόσκουροι, Τσάμης και Δημητρόπουλος, δικαίωθηκαν απολύτως για την πολυετή προσφορά τους στο μπάσκετ της πόλης μας. Τελευταίο αφήσαμε τον δυναμικό φορ Στρέπκο ο οποίος κατά την γνώμη μας αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη στην φετινή ομάδα. Με την παρουσία του έδεσε τους ψηλούς της ομάδας και έφερε την σιγουριά του ριμπάουντ, που τόσο πολύ έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. 
Ευχή όλων μας να διατηρηθεί αυτός ο πολύ σπουδαίος κορμός και να γίνουν μια-δυο ποιοτικές μεταγραφές, για να σταθεί με αξιοπρέπεια η ομάδα στα δύσβατα μονοπάτια της Γ' Εθνικής.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους συντελεστές του φετινού θριάμβου.


Υ.Γ. Θα ήταν άδικο πραγματικά, για αυτόν τον πολύ μεγάλο παίκτη, τον καλύτερο μπασκετμπολίστα που είχε η πόλη μας μετά τον Λυπηρίδη, να συνεχίζει να παίζει στις τοπικές κατηγορίες. Μιλάμε φυσικά για τον Αρβανιτάκη, που μπορεί να μην αξιοποίησε στο παρελθόν το ταλέντο του, όπως πολλοί θα περιμέναν, αλλά θα ήταν και πραγματικά μεγάλη τιμωρία να μην αγωνίζεται ούτε στην κατώτερη των Εθνικών Κατηγοριών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου