Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Καλαθοσφαίριση παρ΄ Anonynou(s)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ Ἤτοι Λόγος περὶ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Δι᾿ οὗ ἀποδεικνύεται, πόσον εἶναι καλλιωτέρα ἡ Νομαρχικὴ Διοίκησις ἀπὸ τὰς λοιπάς, ὅτι εἰς αὐτὴν μόνον φυλάττεται ἡ Ἐλευθερία τοῦ ἀνθρώπου, τί ἐστὶ Ἐλευθερία, ὁπόσων μεγάλων κατορθωμάτων εἶναι πρόξενος, ὅτι τάχιστα ἡ Ἑλλὰς πρέπει νὰ συντρίψῃ τὰς ἁλύσους της, ποῖαι ἐστάθησαν αἱ αἰτίαι ὁποὺ μέχρι τῆς σήμερον τὴν ἐφύλαξαν δούλην, καὶ ὁποῖαι εἶναι ἐκεῖναι, ὁποὺ μέλλει νὰ τὴν ἐλευθερώσωσι. Συντεθείς τε καὶ τύποις ἐκδοθεὶς ἰδίοις ἀναλώμασι πρὸς ὠφέλειαν τῶν Ἑλλήνων ΠΑΡΑ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ Ἐν Ἰταλίᾳ. 1806.               ΣΤΟΧΑΣΟΥ, ΚΑΙ ΑΡΚΕΙ
Το παραπάνω αποτελεί εισαγωγικό απόσπασμα από την Ελληνική Νομαρχία Παρ΄ Ανωνύμου Έλληνα και σίγουρα...
θα θυμίζει κάτι σε όσους έδιναν πανελλήνιες εξετάσεις με το σύστημα των δεσμών και δη σε αυτούς της Γ΄και Δ΄ δέσμης. Φυσικά ο τότε Ανώνυμος Έλληνας φοβόταν την εκδικητικότητα των Οθωμανών και διατήρησε  κρυφή την ταυτότητά του, εμείς δεν έχουμε τέτοιους λόγους. Μάλιστα θέλουμε να διακυρύξουμε την επωνυμία μας μέσα από τη συμμετοχή και την πορεία μας στο Τουρνουά. Στο έκτο αντικαπνιστικό τουρνουά καταθέσαμε τις αντιλήψεις τόσο για την καλαθόσφαιρα όσο και για τους σκοπούς που εξυπηρέτησε η συμμετοχή μας. Συγκεκριμένα,ακολουθήσαμε την πρόταση του Brian Vecchio, Assistant Men’s Basketball Coach Manitou Springs H.S.,“You can’t plays today’s game by yesterday’s rules.” . Και οι κανόνες του σήμερα είναι ότι δεν χρειάζεται να σκοράρεις για να παίζεις. Χρειάζεται να έχεις διάθεση και θέληση για αγώνα κάτω από έναν σκοπό.
Ο δικός μας σκοπός από την αρχή της διοργάνωσης ήταν να ευχαριστηθούμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς σκοπιμότητες. Εννοώντας σκοπιμότητες αναφερόμαστε στην επιμονή για τη νίκη με τη χρήση λίγων "καλών" παικτών για μεγάλο χρονικό διάστημα, στην συναισθηματική υπερφόρτωση των παικτών για τη σημασία της νίκης, στην θέση σε επικινδυνότητα ακόμη και της σωματικής ακεραιότητας των παικτών από την υπερεκμετάλλευσή τους, στον παραγκωνισμό των παικτών με "λιγότερο ταλέντο".
Αντίθετα σε όλα αυτά εμείς προτάξαμε :
  1. τη διατήρηση των προοπτικών και της διασκέδασης,
  2. την ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων όλων των παικτών,
  3. το κυριώτερο να παραμένουμε οι ίδιοι, αν όχι καλύτεροι άνθρωποι στον χώρο του αθλητισμού, της δουλειάς, του σπιτιού μας.
  4. τέλος ασπαστήκαμε ότι το να παραμένεις συνεπής στα πιστεύω σου οδηγεί στην βελτίωση, η βελτίωση γεννά εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη την πίστη στην ομάδα και τον εαυτό σου.
Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας μας διότι ούτε μια στιγμή δεν δυσανασχέτησαν με τις επιλογές του προπονητή τους, ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκαν να βάλουν το "εγώ" τους πάνω από την ομάδα, ούτε μια στιγμή δεν κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο για μια χαμένη προσπάθεια αλλά αντιθέτως ενθάρρυναν ο ένας τον άλλο να συνεχιστεί η καλή προσπάθεια και τέλος ούτε μια στιγμή δεν παράτησαν κανέναν αγώνα όσο δύσκολος και επίπονος ήταν αυτός.




1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ...ΑΣΕΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΗΣΕΣ ΤΑ ΕΦΗΒΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ......ΨΙΛΟΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΒΕΒΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΟΚ.....ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΤΑΝ ΟΜΟΡΦΑ, ΠΡΩΙΝΙΑΤΙΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή