Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Επιπόλαια ήττα και τελικά...τέταρτοι

TeacherSonics - Rock-84: 53 -61
Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 - 6ο Αντικαπνιστικό Τουρνουά 2013

Άλλη μια ήττα έγραψε στο ενεργητικό της η ομάδα μας το απόγευμα της Τετάρτης απογοητεύοντας τους φίλους της και τερματίζοντας τέταρτη στον όμιλο πίσω από Brazil, Nemesis και Rock-84. Έτσι, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στην φάση των ομίλων με μόλις δύο νίκες (Loosers και Δικηγόροι), που αποδείχθηκαν όμως υπεραρκετές για να πάρει την πρόκριση στον προημιτελικό της Πέμπτης. Εκεί θα βρει μπροστά της...
την ομάδα των L.A.B.F., που τερμάτισαν αήττητοι στον Β' Όμιλο και είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Το δίλημμα...
Πριν από το παιχνίδι η ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη μ' ένα πολύ μεγάλο δίλημμα: να "κυνηγήσει" μ' όλες τις τις δυνάμεις το παιχνίδι για να τερματίσει τρίτη, έχοντας ίσως καλύτερη τύχη στον προημιτελικό της Πέμπτης, ή να κάνει "συντήρηση" δυνάμεων, παίζοντας "χαλαρά" ενόψη του κρίσιμου προημιτελικού που ήταν προγραμματισμένος για την επόμενη μέρα; Να υπενθυμίσουμε πως τη στιγμή που έπαιζε η ομάδα ο άλλος όμιλος δεν είχε ξεκαθαρίσει, οπότε είτε τρίτη τερμάτιζε, είτε τέταρτη θα μπορούσε να έχει οποιονδήποτε αντίπαλο από τους ισχυρούς του άλλου ομίλου. 
Τελικά αποφασίσθηκε να προσπαθήσουμε για την νίκη με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες σε δύναμη και αντοχές. Ήταν όμως δύσκολο. Πολύ δύσκολο όπως τελικά αποδείχθηκε. Απέναντι της βρέθηκε η πιο γυμνασμένη και αθλητική ομάδα του τουρνουά. Μπορεί οι παίκτες της να μην είχαν μπασκετική παιδεία, καθώς προέρχονταν από άλλους αθλητικούς χώρους, είχαν όμως κάτι που δεν το είχε καμία άλλη ομάδα του τουρνουά. Απίστευτη φυσική κατάσταση και αντοχές για το επίπεδο των παικτών του τουρνουά.

...και η τιμωρία
Έτσι, ενώ δείχναμε ότι ελέγχαμε το παιχνίδι, καθώς είμασταν σχεδόν πάντα πάνω στο σκορ και μάλιστα ακόμα και με 10 πόντους, δεν αντέξαμε στην πίεση και στο συνεχές τρέξιμο των αντιπάλων και τελικά υποταχθήκαμε. Με το μυαλό στον προημιτελικό, τα πόδια σφιγμένα για να μην "ξοδευτούν" δυνάμεις, την άμυνα μόνιμα σε χαλαρή ζώνη, και τα γυρίσματα στους αιφνιδιασμούς των Rock ανύπαρκτα, το "κακό" δεν άργησε να συμβεί. Ήττα, τέταρτη θέση, οι αήττητοι L.A.B.F. μπροστά μας στον προημιτελικό και το κερασάκι στην τούρτα: δυόμιση απώλειες παικτών. Μπάκος και Κουτάλης τραυματίστηκαν και τέθηκαν οριστικά νοκ άουτ από τον αγώνα της Πέμπτης, ενώ ο αρχηγός Μ. Μισσελής ήταν αμφίβολο αν θα αγωνιζόταν λόγω χτυπήματος στο πόδι. 
Το χειρότερο όμως απ΄ όλα ήταν ο απίστευτος εκνευρισμός που "πλάκωσε" όλα τα μέλη των TeacherSonics. Σκυμένα κεφάλια, απογοήτευση, και γκρίνια, πρώτη φορά έκαναν την εμφάνιση στο στρατόπεδο της ομάδας μας. Είχαμε υποστεί κι άλλες ήττες στο παρελθόν. Άλλοτε βαριές με μεγάλες διαφορές κι άλλοτε πικρές που κόστισαν ακόμη και το τρόπαιο. Ποτέ όμως δεν κόπηκαν τα χαμόγελα. Πάντα υπήρχαν δικαιολογίες και μια κρυφή ελπίδα για το μέλλον. Αυτό που επικράτησε μετά την ήττα από τους Rock ήταν πρωτοφανές. Στα πρόσωπα των παικτών μας ήταν ζωγραφισμένη ξεκάθαρα η μιζέρια. Δεν υπήρχε ψυχολογία. Ο προημιτελικός ήταν αμέσως την επόμενη μέρα στις 6:15 και όλοι σκέφτονταν τι τύχη μπορεί να είχε η ομάδα απέναντι στους αήττητους L.A.B.F.; Όλοι φοβόντουσαν μία ακόμα συντριβή και το τραγικό κλείσιμο ενός απολύτως αποτυχημένου τουρνουά. Περίπου όπως αυτό του 2010 τότε που η ομάδα μας έφυγε χωρίς νίκη από το παρκέ. Φόβος για επιστροφή στα πέτρινα χρόνια. Τότε όμως ήταν η αρχή, ενώ τώρα όλοι φοβόνταν μήπως ήταν το τέλος. Το τέλος των TeacherSοnics με αυτήν την δομή και σύνθεση τους.

Ο αγώνας
Η ομάδα ξεκίνησε με μια ευχάριστη έκπληξη στην πεντάδα της. Ο δυναμικός Α. Τούσης που βοήθησε τα μέγιστα στην περσινή πορεία προς τον τελικό, ήταν για πρώτη φορά στην σύνθεση της όπως είχε υποσχεθεί πριν την έναρξη του τουρνουά. Μισσελής, Μπάκος, Τεντζέρης και Μαυρίδης οι υπόλοιποι τέσσερις συγκροτούσαν μία "φρέσκια" πεντάδα που σκοπό είχε να ξεκουράσει τους βασικούς σκόρερ Αλιμπάκη και Τρίπτση. 
Ο Μπάκος πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο τουρνουά κι έτσι όλοι οι παίκτες των TeacherSonics (16) γράφτηκαν στους σκόρερς της φετινής διοργάνωσης. Δυστυχώς όμως γι' αυτόν (κάποιος τον μάτιαξε φαίνεται) παρά την καλή του εμφάνιση στο πρώτο δεκάλεπτο αποσύρθηκε τραυματισμένος στον πάγκο με σοβαρό χτύπημα στο πόδι που θα του στερούσε την συμμετοχή στον κρίσιμο προημιτελικό. 
Στην άμυνα το σύνθημα ήταν όχι μάχες σώμα με σώμα εξού και η ζώνη 3-2 που απέτρεπε δυνατές μονομαχίες. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με αναγνωριστικό μπάσκετ και την ομάδα μας να έχει ελαφρύ προβάδισμα με 17-16. Η είσοδος των Αλιμπάκη-Τρίπτση βελτίωσε τα πράγματα στον επιθετικό τομέα και χάρη στις δύο τρίποντες βόμβες του Αλιμπάκη κλείσαμε το ημίχρονο με πέντε πόντους διαφορά 35-30. 
Το επιθετικό κρεσέντο των παικτών μας συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο εκτοξεύοντας την διαφορά στους δέκα 43-33 στα μέσα (περίπου) της τρίτης περιόδου. Και κάπου εκεί ήρθε η κατάρρευση. Οι Rock, φανερά πιο γυμνασμένοι, ανέβασαν στροφές και με τον διεθνή χαντμπωλίστα Π. Τζουβάρα αιχμή του δόρατος στον αιφνιδιασμό ροκάνισαν την διαφορά και μάλιστα προηγήθηκαν πριν στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 46-49. Την ίδια στιγμή στην ομάδα μας δεν λειτουργούσε τίποτε. Η άμυνα έγινε υπέρ του δέοντως χαλαρή, ενώ εμφανίστηκαν και προβλήματα στο κατέβασμα της μπάλας με συνεχή λάθη που κόστισαν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. 
Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ένα σκέτο μαρτύριο. Όλοι μοιάζαν πελαγωμένοι και χωρίς προσανατολισμό. Να κυνηγήσουμε την νίκη με κόστος την κούραση ή να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό κι ότι βγει; Δυστυχώς επιλέχθηκε το δεύτερο, οπότε η άμυνα μας δεν άλλαξε και ξαφνικά οι Rock μοιάζαν με τους Miami Heats. Με συνεχή κλεψίματα και αιφνιδιασμούς ολοκλήρωσαν την αποστολή τους ρίχνοντας την ομάδα μας στο "καναβάτσο" με 53-61 και σπέρνοντας την απογοήτευση στους κόλπους της.

Οι TeacherSonics
Καλύτερος παίκτης της ομάδας ο Αλιμπάκης με 22 πόντους, ατομικό ρεκόρ στο φετινό τουρνουά. Σε ρηχά επίπεδα οι έτεροι σκόρερ της ομάδας Μαυρίδης και Τρίπτσης. Θετικός στην επανεμφάνιση του ο Α. Τούσης θα βοηθήσει σίγουρα στην συνέχεια ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μπάκος όσο αγωνίστηκε. Σε πολύ κακή μέρα ο αρχηγός της ομάδας Μισσελής με πολλά λάθη στην οργάνωση του παιχνιδιού, την οποία ανέλαβε αναγκαστικά έπειτα από την οριστική αποβολή του Χριστοφορίδη από το τουρνουά. Μέτριοι όλοι οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν.

Οι Rock-84
Η ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά στηρίχθηκε γι' άλλη μια φορά επιθετικά στην τετράδα Τζουβάρα Π. και Φ., Τότλη και Κορώνα, ενώ εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα και στο μάζεμα των ριμπάουντ ήταν ο Πεχλιβάνης. Είναι φανερό βέβαια ότι τους λείπει πολύ ο πάγκος κάτι που σίγουρα θα φανεί στην συνέχεια του τουρνουά. 
Πάντως μετά από καιρό είδαμε στο τουρνουά μία καινούρια ομάδα, με παίκτες που δεν είχαν ξαναπαίξει στην διοργάνωση, να αφήνουν θετικές εντυπώσεις. Μακάρι να δώσουν συνέχεια στην φετινή αρχή και να εμφανιστούν πιο δυνατοί του χρόνου. Το τουρνουά χρειάζεται νέο αίμα και πνοή και οι Rock-84 τα προσφέραν απλόχερα φέτος και τα δυο σε μεγάλες δόσεις.

Η διαιτησία
Απαρατήρητοι πέρασαν οι δύο διαιτητές Χ' Χαρίσης και Ντόσκας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί μοίρασαν κυριολεκτικά το καρπούζι στη μέση.

Πόντοι
TeacherSonics
Αλιμπάκης 22 (3τρ), Μαυρίδης 8 (2τρ), Τρίπτσης 7, Μισσελής 6 (2τρ), Κουτάληγς 4, Χρήστου 2, Μπάκος 2, Τούσης 2

Rock-84
Τζουβάρας Π. 19 (1τρ), Τότλης 15, Κορώνας 11 (2τρ), Τζουβάρας Φ. 11 (1τρ), Πεχλιβάνης 3, Αράπογλου 2

Δεκάλεπτα
TeacherSonics - Rock-84: 17-16, 35-30, 46-49, 53-61

Το φύλλο αγώνος

















Η συνέχεια
Όλα για όλα θα τα παίξει αύριο η ομάδα μας στον αυριανό προημιτελικό απέναντι στους L.A.B.F. (πρώην Τράπεζα Κύπρου). Σ' έναν αγώνα δίχως αύριο καλούμαστε ν' αποδείξουμε ότι δίκαια προκριθήκαμε στην επόμενη φάση ενώ παράλληλα μας δίνεται η ευκαιρία ν' αφήσουμε πίσω τις κακές εμφανίσεις του ομίλου. 
Απέναντι μας η "λεγεώνα των ξένων" (Παπακώστας, Σταματίου από Νάουσα, Δημητρόπουλος εν ενεργεία) αήττητη στους ομίλους και πάντα "χαϊδεμένη" της διαιτήσιας. Αν μην τι άλλο η αποστολή είναι δύσκολη. Οι αγώνες όμως κερδίζονται στο παρκέ και όχι στα χαρτιά. Εμπρός λοιπόν για την ύστατη προσπάθεια.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου