Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Επικράτηση των φαβορί στο παραπέντε

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η προημιτελική φάση του τουρνουά που βρήκε όλα τα φαβορί να παίρνουν την πολυπόθητη πρόκριση με την ψυχή στο στόμα, επικρατώντας των αντιπάλων τους κυριολεκτικά στο παραπέντε. Αναμφισβήτητα πρόκειται για την...
συναρπαστικότερη προημιτελική φάση που είχαμε ποτέ σε τουρνουά δείγμα του υψηλού ανταγωνισμού της φετινής διοργάνωσης.

L.A.B.F. - TeacherSonics: 55 - 48
Η αρχή - δυστυχώς - έγινε με την ομάδα μας να λυγίζει στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού από τους αήττητους L.A.B.F. και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι έγερνε προς το μέρος της όταν και προηγήθηκε 48 - 47 τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού. Αστοχία στις βολές, επιπόλαιες πάσες και ένας ασταμάτητος Γάτσος έγειραν την πλάστιγγα προς το μέρος των αντιπάλων, μέσα σ' ένα γήπεδο ζούγκλα που είχε δημιουργήσει ο μόνιμα "κλαψιάρικος" πάγκος των L.A.Β.F. με τους διαιτητές να μένουν απαθείς και δειλοί στις προκλητικές διαμαρτυρίες των αντιπάλων μας. Το τελικό σκορ βρήκε τους L.A.B.F. να πανηγυρίζουν για την εκβιαστική νίκη τους και την ομάδα μας να αποχαιρετά με ψηλά το κεφάλι το φετινό τουρνουά.

Δήμος Έδεσσας - Rock 84: 53 - 52 στην παράταση 
(κανονικός αγώνας 46 - 46)
Ο πιο συναρπαστικός προημιτελικός έγινε το βράδυ της Πέμπτης όπου η φετινή έκπληξη του τουρνουά, ομάδα των χαντμπωλίστων Rock 84, έδειξε ότι τα πάει περίφημα και στο μπάσκετ καθώς λίγο έλειψε να πάρει την πρόκριση από τον Δήμο Έδεσσας αν και έπαιζε με μόλις 7 παίκτες και χωρίς το μεγάλο της αστέρι διεθνή χαντμπωλίστα Γ. Τζουβάρα. Μπροστά της όμως βρήκε τον πιο φορμαρισμένο ψηλό της φετινής διοργάνωσης Α. Τσακώντση ο οποίος κυριολεκτικά ήταν μια ομάδα μόνος του. Επικρατώντας κατά κράτος κάτω από τα δύο καλάθια οδήγησε τον Δήμο Έδεσσας για πρώτη φορά στα ημιτελικά και δείχνει ότι είναι ικανός να τον στείλει ακόμα και στον τελικό. Ο κανονικός αγώνας έληξε 46-46 και ενώ οι Rock-84 είχαν απομείνει μόνο με 5 παίκτες και αυτοί φορτωμένοι με 4 φάουλ. Παρόλα αυτά με ψυχή χιλίων λεόντων πάλεψαν μέχρι το τέλος και κυριολεκτικά αυτοκτόνησαν όταν "πούλησαν" δύο φορές επιπόλαια την μπάλα μέσα από τα χέρια τους στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τα θερμά συγχαρητήρια του blog στην πιο αθλητική ομάδα του φετινού τουρνουά.

NEMESIS - Anonymous: 70 - 68
Η καρδιά των πρωταθλητών Anonymous "μίλησε" και λίγο έλειψε να γυρίσει ένα κυριολεκτικά χαμένο παιχνίδι όταν και βρέθηκε πίσω με 14 πόντους ελάχιστα λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού. Με συνεχές πρέσινγκ σ' όλο το γήπεδο και "ομηρικές" μάχες κάτω από τα δυο καλάθια, η διαφορά μειώθηκε στους 3, με τον συγκινητικό και κορυφαίο Λ. Ιορδανίδη να οδεύει έπειτα από κλέψιμο προς το αντίπαλο καλάθι, 9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, παίρνοντας όμως την μοιραία απόφαση. Αντί να κάνει τρίποντο για ισοφάριση καθώς βρέθηκε μόνος του έξω από τα 7 μέτρα, εκβίασε προσπάθεια δύο πόντων για να πετύχει καλάθι και φάουλ με αποτέλεσμα ν' αστοχήσει. Αρνητικός πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά ο γνωστός "διαιτητής" ο οποίος προφανώς και έπεσε στο δίλημμα σε πια από τις "αγαπημένες" του να κάνει τα στραβά μάτια; Στον παλιό συμπαίκτη, φίλο και πλέον συνάδελφο διαιτητή Βάσιο ή στους αγαπημένους του φίλους ΝΕΜΕΣΙΣ; Δίλημμα που τελικά τον οδήγησε σε άλλη μία κάκιστη διαιτησία, εκνευρίζοντας και τους δύο αντιπάλους, με ορισμένα μάλιστα κωμικοτραγικά σφυρίγματα όπως π.χ. αυτό της τεχνικής ποινής στον πάγκο των Anonymous ΠΡΙΝ ξεκινήσει το τελευταίο δεκάλεπτο (σταματημένο χρονόμετρο) επειδή εκτός του προπονητή, στεκόταν όρθιος άλλος ένας. Ε-Λ-Ε-Ο-Σ !!!

Brazil - L.A. Bakers: 57 - 48
Η ομάδα του Brazil που έχει παίξει το πιο ωραίο μπάσκετ στο φετινό τουρνουά λιγο έλειψε να την πάθει από τους πιτσιρικάδες των L.A. Bakers όταν και μέχρι τα μισά περίπου του τελευταίου δεκαλέπτου δεν μπορούσε να ξεφύγει από τους δαιμόνιους μικρούς Bakers. Στο τέλος όμως μίλησε η πείρα και έστειλε τους Brazil στα ημιτελικά. Κορυφαίος όλων ο αγέραστος Τσιρόγκας ο οποίος κατά γενική ομολογία παίζει καλύτερο και πιο ώριμο μπάσκετ απ' ότι έπαιζε όταν ήταν εν ενεργεία. Γυμνασμένος, με αντοχές και χωρίς περιττές ενέργειες αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της νίκης του Brazil. Από κοντά του και ένας ακόμα εκ των κορυφαίων του φετινού τουρνουά, ο Δ. Αναστασιάδης, πραγματικό πολυεργαλείο, έκανε στην κυριολεξία τα πάντα σε άμυνα και επίθεση. Οι μικροί Bakers άφησαν άριστες εντυπώσεις με τα φυσικά τους προσόντα και το απαράμιλλο πάθος για την νίκη. Σίγουρα αν δουλευτούν σωστά και δεν φουσκώσουν τα μυαλά τους με φανφαρολογίες, θα αφήσουν εποχή στο Εδεσσαϊκό μπάσκετ.

Έτσι λοιπόν μετά απο αυτούς τους τέσσερις συναρπαστικούς αγώνες τα ζευγάρια που θα κονταροχτυπηθούν σήμερα στα ημιτελικά είναι:
NEMESIS - L.A.B.F.
Brazil - Δήμος Έδεσσας

3 σχόλια:

  1. τελειο και δημοκρατικο blog... οτι δεν αρεσει σβηνετε...συγχαρητηρια...keep up the good job...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου, δεν ξέρω ποιός είσαι και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σβήσαμε. Αν δε σου κάνει κόπο διευκρίνισέ το, με το ονοματάκι σου, κι εγώ προσωπικά θα το δημοσιεύσω.
    (fun must be fun)
    Μισσελής Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε αν θέλεις να πεις κάτι επώνυμα παρακαλώ και να είσαι κόσμιος. Εδώ δεν είμαστε ούτε facebook ούτε twitter. Το blog ότι έχει λάβει επώνυμα το έχει δημοσιεύσει μπορούν να σε διαβεβαιώσουν όλοι οι αντίπαλοι μας γι' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή