Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Απάντηση QUIZ ή Ώρα για "παύση" των εν ενεργεία

Την Δευτέρα θέσαμε για προβληματισμό στους φίλους του τουρνουά το παρακάτω ερώτημα (http://teachersonics.blogspot.gr/2013/06/quiz.html#more)

Ποιός πιστεύεται ότι ήταν ο καταλυτικότερος παράγοντας που συνετέλεσε στο να είναι όλες οι φετινές αναμετρήσεις των νοκ-άουτ αγώνων συναρπαστικές;

Ακούσαμε πολλές γνώμες αυτές τις μέρες. Όλοι είχαν κάτι να πουν και να υποθέσουν. Όπως είχαμε υποσχεθεί σήμερα ήρθε η ώρα να διατυπώσουμε και εμείς την δική μας...

Πιστεύουμε λοιπόν πως ο περιορισμός χρησιμοποίησης εν ενεργεία παικτών μόνο σε δύο από τις τρεις πρώτες περιόδους ήταν ο παράγοντας κλειδί που συνετέλεσε στο ν' αποκτήσουν όλοι οι νοκ-άουτ αγώνες μια άγρια ομορφιά. Ήταν κάτι που το φωνάζαμε από καιρό και μάλιστα είμασταν εμείς που το προτείναμε στην περσινή απολογιστική συνάντηση μετά το τέλος του 5ου τουρνουά. Η άκρατη και μη ελεγχόμενη χρήση εν ενεργεία παικτών αφαιρεί πόντους ενδιαφέροντος από ένα τέτοιο τουρνουά. Μονοπωλούν το ενδιαφέρον, επηρεάζουν τις αποφάσεις των διαιτητών, είναι ικανοί εκ θέσεως να ανατρέψουν ριζικά τα δεδομένα ενός αγώνα, ενώ πολλές φορές η ανωτερότητα τους οδηγεί και σε συμπεριφορές βεντέτας.
Σ' όλα μα όλα τα τουρνουά, και ειδικά στους τελικούς-ημιτελικούς, γινόμαστε μάρτυρες αγώνων που κρίνονται αποκλειστικά και μόνο από τους εν ενεργεία. Πέρυσι ένας "αφηνιασμένος" και "διψασμένος" για δόξα Βάσιος κέρδισε μόνος του κυριολεκτικά TeacherSonics και NEMESIS. Tο 2011 η Τράπεζα Κύπρου επιστράτευσε από άλλη πόλη τον Μουρατίδη και "βάφτισε" μη εν ενεργεία τον Υφαντίδη (αλήθεια τι υποκρισία!) για να γευτεί και αυτή την κατάκτηση του τροπαίου. Το 2010 το Moda ενεργοποίησε ότι καλύτερο είχε η Έδεσσα σε εν ενεργεία ψηλούς, Δοδόπουλο-Χαραλαμπίδη, για να κόψει κι αυτή πρώτη το νήμα. Το 2009 οι τότε ΝΕΜΕSIS χρησιμοποιήσαν σχεδόν ολόκληρη πεντάδα για να επικρατήσουν (αδελφοί Βεκόπουλοι, Τσελίδης, Βασδάρης). Ακόμα και στο μακρινό 2008, στο "αθώο" 1ο Τουρνουά οι Βετεράνοι του ΓΑΣ στηρίχθηκαν στις υπηρεσίες του εν ενεργεία Σ. Μπακύρτση για να γίνουν οι πρώτοι τροπαιούχοι.
Φέτος επιτέλους είδαμε κάτι διαφορετικό. Είδαμε τον Δήμο Έδεσσας να κερδίζει χωρίς καθόλου εν ενεργεία τους Rock-84, καθώς και το Brazil στο τελευταίο δεκάλεπτο. Είδαμε τους τροπαιούχους L.A.B.F. να μην λυγίζουν χωρίς τον εν ενεργεία τους στο τελευταίο δεκάλεπτο σε κανένα νοκ-άουτ αγώνα και να αναδεικνύεται η γιγαντιαία μορφή του Γάτσου. Είδαμε την ομάδα μας να μην κάμπτεται όταν έπαιζε χωρίς κανέναν εν ενεργεία απέναντι στους L.A.B.F. με τον Δημητρόπουλο στην πεντάδα. Είδαμε τους ΝΕΜΕΣΙΣ στους περισσότερους αγώνες να παίζουν χωρίς τον δικό τους εν ενεργεία και να μην αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Είδαμε πολύ ωραίους αγώνες στα τελευταία δεκάλεπτα όπου τα παιχνίδια "παιχτήκανε" στα ίσα και πρωταγωνιστές ήταν όλοι οι άλλοι.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι ομάδες επιμένουν να χρησιμοποιούν εν ενεργεία αθλητές; Από την μία γκρινιάζουν για το πόσο αγχωτικό έχει γίνει το τουρνουά, πόσο πρέπει να χαλαρώσουμε και να το ευχαριστηθούμε και από την άλλη ανεβάζουν στα ύψη τον ανταγωνισμό κατεβάζοντας εν ενεργεία παίκτες στην σύνθεση τους. Στρουθοκαμηλίζουν όταν λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και υπογείως προσπαθούν να πείσουν τους καλύτερους εν ενεργεία να τους βοηθήσουν. 
Δεν βλέπετε πόσο διαμαρτύρεται ο κόσμος στην εξέδρα όταν τους βλέπει να αγωνίζονται απέναντι σε σαφέστερα αδύνατους αντιπάλους; 
Δεν καταλαβαίνετε ότι πολλοί δεν συμμετέχουν στο τουρνουά γιατί φοβούνται να μονομαχήσουν μαζί τους; 
Ή μήπως σας άρεσε η εικόνα του 2ου-3ου δεκαλέπτου του τελικού όπου οι δύο εν ενεργεία (Γεωργάδης-Δημητρόπουλος) "κοκορομαχούσαν" επί ματαίω βάζοντας στο περιθώριο τους υπολοίπους;
Ας σκεφτούμε λογικά. Πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να κάνουμε και ένα τουρνουά χωρίς αυτούς. Έχει ωριμάσει η ιδέα να στηριχθούμε αποκλειστικά σε παίκτες που δεν παίζουν μπάσκετ όλη τη χρονιά. Εξάλλου γι' αυτούς δεν υποτίθεται ότι γίνεται το τουρνουά; Το θέμα τέθηκε και χθες στην απολογιστική του φετινού τουρνουά. Η οριστική απόφαση θα παρθεί στην επόμενη συνάντηση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κάνουμε απο κοινού το θαρραλέο βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου