Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Αποτελέσματα Αξιολόγησης - Νέοι Κανόνες στο Τουρνουά

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων με τους υπεύθυνους του Κέντρου Πρόληψης "ΟΡΑΜΑ" που αφορούσε την αξιολόγηση του 5ου Αντικαπνιστικού Τουρνουά. Παρά την μικρή συμμετοχή η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για να εφαρμοσθούν στο 6ο Αντικαπνιστικό Τουρνουά 2013.
Στην συνάντηση παρεβρέθησαν οι εκπρόσωποι των εξής ομάδων: ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ, TeacherSonics, NEMESIS, ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ και ΣΚΥΔΡΑΙΟΙ. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό και όλοι προσπάθησαν να βάλουν τις βάσεις για μια πιο πετυχημένη διοργάνωση του χρόνου.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως το τουρνουά τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει ανέλπιστα μεγάλη φήμη και είναι με διαφορά το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός του Δήμου Έδεσσας. Οι αριθμοί και τα γεγονότα τα λένε όλα: 14 ομάδες με πάνω από 150 αθλητές, εγκεκριμένοι και αμοιβώμενοι διαιτητές, σπόνσορες και δεκάδες κόσμου στην εξέδρα ήταν παράμετροι ενός πετυχημένου τουρνουά. Για το δε ενδιαφέρον του κόσμου τα λόγια περισσεύουν. Περισσότεροι γνωρίζουν ποια ομάδα κατέκτησε φέτος το τουρνουά παρά το σε ποια κατηγορία αγωνίζεται η τοπική ομάδα του ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ. 
Δυστυχώς όμως δεν ήταν όλα ρόδινα. Είναι γεγονός ότι φέτος δεν τύχαμε ιδιαίτερης φροντίδας από τον Δήμο Έδεσσας. Το γήπεδο ήταν μονίμως λερωμένο και οι ίδιοι οι αθλητές πριν τον αγώνα αναλάμβαναν τις σκούπες για να διώξουν την σκόνη. Πολλοί αγώνες έγιναν σε αφόρητη ζέστη με τα air condition να παραμένουν κλειστά ακόμη και στον τελικό. Είναι προκλητικό αυτό να συμβαίνει όταν λίγες μέρες μετά τον τελικό σε εκδήλωση ιδιώτη στο ίδιο γήπεδο τα air condition δούλευαν στο φουλ. Επίσης αναφέρθηκαν προβλήματα και με τον υπεύθυνο φύλακα του γηπέδου ο οποίος με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του εκνεύρισε τους υπεύθυνους των ομάδων. Σε όλα αυτα ήρθε να προστεθεί και η ατυχία του προβλήματος με τον ηλεκτρονικό πίνακα που χάλασε μετά τους πρώτους αγώνες και δεν διορθώθηκε σε όλο το τουρνουά.
Στο καυτό θέμα της χρησιμοποίησης ή όχι εν ενεργεία αθλητών οι προτάσεις έπεσαν βροχή. Μεταφέροντας και το κλίμα του κόσμου όλοι νιώθαμε την ανάγκη ότι κάτι πρέπει ν' αλλάξει. Ακούστηκαν πολλά. Από την ακραία λύση του να μην χρησιμοποιούνται καθόλου μέχρι και την δημιουργία λίστας όπου με κλήρωση θα κατανείμονται στις ομάδες λίγο πριν την έναρξη του τουρνουά. Αφού συζητήθηκαν τα θετικά και αρνητικά κάθε πρότασης αποφασίσθηκε από κοινού να διατηρηθεί η συμμετοχή τους σε δύο δεκάλεπτα όχι όμως στο τελευταίο που συνήθως κρίνει και τους αγώνες. Κρίναμε σωστό οι αγώνες να καθορίζονται από τους υπόλοιπους για να νιώσουν και αυτοί πόσο "καίει" η μπάλα στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις και να μην ψάχνουν όλοι τον εν ενεργεία για να "βγάλει τα κάστανα από την φωτιά". Να τονίσουμε ότι παραμένει ως έχει ο κανόνας που θέλει εκτός τουρνουά τους παίκτες εθνικών κατηγοριών (έτσι ο αγαπητός μας Βάσιος θα βοηθήσει του χρόνου το τουρνουά από κάποιο άλλο πόστο)
Άλλη σημαντική απόφαση ήταν η δημιουργία επιτροπής για την τήρηση των κανόνων συμμετοχής. Δυο-τρεις κοινά αποδεκτοί εκπρόσωποι των ομάδων θα αναλάβουν το θέμα της εφαρμογής των κανόνων. Αν μια ομάδα έχει αμφιβολία για την συμμετοχή ή όχι κάποιου παικτη θα απευθύνεται στην επιτροπή η οποία και θα διερευνά το θέμα. Για να λειτουργήσει όμως αυτό αποφασίσθηκε οι ομάδες να κοινοποιούν νωρίτερα τα ρόστερ τους και να μην τ' αλλάζουν. Επίσης η επιτροπή σε περίπτωση που παραβιάζεται σαφέστατα ο κανονισμός θα έχει την δυνατότητα ν' αποβάλλει αυτόματα από την συνέχεια του τουρνουά την εμπλεκόμενη ομάδα. Αιτία αποβολής θα είναι επίσης η μη τήρηση της υποχρέωσης συμμετοχής στην γραμματεία των αγώνων. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η γραμματεία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από κάποιους ως αγγαρεία.
Κλείνοντας ακούσαμε καλά λόγια για το blog μας που αν και φίλα προσκείμενο στην ομάδα μας έτυχε κοινής αποδοχής απ' όλους και άρεσε σαν ιδέα. Συμφωνήσαμε του χρόνου να λειτουργήσει blog αποκλειστικά για το τουρνουά το οποίο θα ενημερώνεται απ' όλες τις ομάδες.

Ευχή όλων λοιπόν του χρόνου να κάνουμε ένα δημοφιλέστερο τουρνουά με περισσότερες ομάδες και μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου