Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Το ταξίδι συνεχίζεται...


Ζούμε ήδη μέσα σ' ένα όνειρο. Μετά από τρεις εβδομάδες τουρνουά και δεκάδες αγώνων συνεχίζουν μόνο τέσσερις (4) ομάδες. Και μέσα σ' αυτές είναι η δική μας.
Οι TeacherSonics
Ακούγεται σαν ψέμα αλλά είναι αλήθεια. Τα καταφέραμε. Το ξέρουμε ότι πολλοί σχολιάζουν μικρόψυχα πώς είμασταν τυχεροί. Ότι πέσαμε σε εύκολο αντίπαλο στα προημιτελικά, ότι έγινε το ένα, ότι έγινε το άλλο. Δικαιολογίες.
Εμείς θα τους απάντησουμε με την γεμάτη σοφία ρήση του μεγάλου Ρωμαίου Φιλόσοφου Σενέκα (4 π.Χ.):

"Τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η προετοιμασία συναντάει την ευκαιρία"

Ε! ναι λοιπόν τέτοια τύχη το παραδεχόμαστε πως είχαμε. Δεν αφήσαμε την ευκαιρία να πάει χαμένη γιατί όντως είμασταν καλά προετοιμασμένοι. Κατεβάσαμε ένα "γεμάτο" σύνολο με 15 παίκτες και είμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις αντιξοότητες. Οι ξαφνικές ελλείψεις που είναι λογικό να συμβαίνουν, γιατί όλοι είμαστε ενήλικες με δουλειές και οικογένειες, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Και εμείς φροντίσαμε να έχουμε 3 παίκτες σε κάθε μπασκετική θέση. Λείπει ο ένας θα παίξει ο άλλος. Δεν στηριζόμαστε μόνο σε 5-6 άτομα. Δεν γίνεται σε ένα "μακρύ" τουρνουά να θες να φτάσεις μέχρι το τέλος παίζοντας με 5 παίκτες όλα τα παιχνίδια. Οι τραυματισμοί και οι ατυχίες είναι μέσα στο πρόγραμμα και οφείλεις να το προβλέψεις. Δεν "κάψαμε" τους καλούς μας παίκτες με 35' λεπτά συμμετοχής σε κάθε αγώνα. Ακόμα και την ξαφνική απώλεια του Χαραλαμπίδη την καλύψαμε επάξια χθες και θα το προσπαθήσουμε και σήμερα. Η δε μόνιμη απουσία του καλύτερου μη εν ενεργεία παίκτη μας Μαυρίδη, δεν μας πτόησε στους ομίλους. Ήταν εκεί τ' άλλα παιδιά για να τον καλύψουν. Δεν κλαυθήκαμε σε κανέναν ούτε μεμψιμοιρήσαμε. Γι' αυτό λοιπόν αυτοί που μιλάν για τύχη, καλά θα κάνουν να μελετήσουν καλύτερα τις ομάδες και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Σήμερα λοιπόν συναντάμε την Αστυνομία. Σ' ένα αγώνα που θα δώσει το ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Όπως γράψαμε και χθες δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε εδώ που φθάσαμε. Ούτε Αστυνομίες, ούτε Βάσιους, ούτε φανατισμένα πιτσιρίκια. Κανείς δεν θεωρείται ανίκητος και δεν μας φοβίζει. 
Εξάλλου εμείς πετύχαμε το στόχο μας. Κάναμε την υπέρβαση και είμαστε τετράδα. Και σίγουρα δεν είμαστε το φαβορί. Το άγχος θα το έχουν άλλοι. Στα χαρτιά η Αστυνομία θεωρείται καλύτερη. Με πιο έμπειρους παίκτες, πρόσφατα αποχωρήσαντες (ή μήπως όχι ;-) από την ενεργό δράση. Σαν ομάδα έχει περισσότερες εμπειρίες σε τουρνουά και είναι πάντα μία παραδοσιακή δύναμη. Κανείς δεν θα μας "ζητήσει τα ρέστα" αν χάσουμε.
Για αυτό λοιπόν αγαπημένε μου συμπαίκτη σήμερα: 

ΔΕΝ θα σου ζητήσω να κάνεις κατάθεση ψυχής.  
ΔΕΝ θα σε αγχώσω χωρίς λόγο.
ΔΕΝ θα σε πορώσω.

Θα σου ζητήσω μόνο να μπεις στο παρκέ και να νιώσεις την χαρά της συμμετοχής σε ημιτελικό. Αυτήν που σήμερα στερούνται άλλοι πολύ καλύτεροι από σένα παίκτες. Κι αυτό συμβαίνει γιατί απλά εσύ ανήκεις στους TeacherSonics.
Ραντεβού λοιπόν στις 5:00 με στόχο τον τελικό της Κυριακής.

1 σχόλιο:

  1. Χρησιμοποιείται το γνωμικό του coach Bobby Knight "Most people have the will to win, few have the will to prepare to win."
    Καλό Αγώνα!
    ΥΓ
    Δεν είσαι ανθρώπινο ον αν δεν έχεις φόβους και αδυναμίες.
    Να υποθέσω ότι είστε υπερ- άνθρωποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή