Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Οι TeacherSonics στα χρόνια της ωριμότητας

TeacherSonics - Αστυνομική Διεύθυνση Έδεσσας: 64 - 58


Αποστολή εξετελέσθη 
Η ομάδα μας είναι στον τελικό. Παίζοντας το καλύτερο παιχνίδι που έπαιξε ποτέ τελείωσε ένα από τα «φαβορί» του τουρνουά: την Αστυνομική Διεύθυνση Έδεσσας. Τελικό σκορ 64 – 58 με την ομάδα να δείχνει πως έχει ωριμάσει πλέον μέσα στον αγωνιστικό χώρο και είναι έτοιμη ακόμα και για την κατάκτηση του τουρνουά. Κατεβάζοντας στο παρκέ 11 αποφασισμένους παίκτες έδειξε πως δεν την απασχολεί πλέον η απουσία του Χαραλαμπίδη. Με τους ψηλούς να επικρατούν κατά κράτος κάτω από τα καλάθια και τον Αλιμπάκη να «πυροβολεί» από παντού φτάσαμε στην μεγάλη νίκη. Μία καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη που καταξιώνει την ομάδα μας στην συνείδηση του φίλαθλου κοινού.

Ανάλυση του αγώνα
Η ομάδα μας ξεκίνησε με την πεντάδα που αντιμετώπισε στον προημιτελικό τους NEW OLD BOYS: Βιολιντζής, Τρίπτσης, Αλιμπάκης, Τεντζέρης και Μαυρίδης. Παίζοντας το αγαπημένο της man-to-man έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο μαρκάρισμα του πλειμέϊκερ Αναστασιάδη από τον Βιολιντζή και ιδιαίτερα του δυνατού φορ Παπαΐδη από τον Τεντζέρη. Πίσω από αυτούς ο πανταχού παρών Μαυρίδης αναχαίτιζε κάθε προσπάθεια διείσδυσης των αντιπάλων. Στην επίθεση ευτύχισε να έχει σε καλή μέρα τα δύο μεγάλα της ατού: τον Τρίπτση, που για ακόμα μία φορά έπαιξε καλά, αλλά κυρίως τον Αλιμπάκη που με συνεχόμενους πόντους βοήθησαν να πάρουμε νωρίς «κεφάλι» στο σκορ και να το κρατήσουμε μέχρι το τέλος. Σκορ δεκαλέπτου 18 – 16 με τον Αλιμπάκη να έχει σημειώσει ήδη 10 πόντους με 2 τρίποντα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό κάνοντας όμως και το απαραίτητο rotation στους παίκτες. Όλος ο πάγκος χρησιμοποιήθηκε παίζοντας την ίδια πιεστική άμυνα που εξουθένωσε τους βασικούς της Αστυνομίας. Μελανό σημείο τα πολλά φάουλ που χρεώθηκαν οι παίκτες μερικά από τα οποία ήταν αμφισβητούμενα ιδιαίτερα το τρίτο φάουλ των Τρίπτση-Μαυρίδη που γέμισαν με ανησυχία τον πάγκο μας. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και μία τεχνική ποινή στον πάγκο για διαμαρτυρίες με αποτέλεσμα η Αστυνομία να καταφέρει να κλείσει το ημίχρονο χάνοντας με μικρή διαφορά 35 – 32.

Στο τρίτο όμως δεκάλεπτο τα ψέματα τελείωσαν. Οι 8 μόνο παίκτες της Αστυνομίας είχαν ήδη κουραστεί και άρχισαν να χάνουν ακόμα και τα εύκολα καλάθια. Τρίπτσης – Αλιμπάκης συνέχισαν το επιθετικό τους κρεσέντο ενώ η τρίποντη βόμβα του Μισσελή έκλεισε το δεκάλεπτο με 48 – 40 και την ομάδα μας να δείχνει ότι μπορεί να κρατήσει το σκορ μέχρι το τέλος.

Στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου άλλες δυο βόμβες από τους Μισσελή – Αλιμπάκη εκτοξεύουν την διαφορά στους 14 πόντους (54-40) με την Αστυνομία να τα’ χει χαμένα. Δυστυχώς όμως τα πολλά χρεωμένα φάουλ λύγισαν την αμυντική αντίσταση της ομάδας μας με αποτέλεσμα το μαρκάρισμα του καλύτερου παίκτη των αντιπάλων Παπαΐδη να γίνεται μόνο με τα μάτια. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά εκεί που η ομάδα κρατούσε με νύχια και με δόντια μια ισχνή διαφορά 4-5 πόντων ο διαιτητής χρέωσε, με περισσή ευκολία, 2 απανωτές τεχνικές ποινές τον Καρτσώλη που καθόταν στον πάγκο, όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε για φάουλ που δεν δόθηκε αντιαθλητικό. Ευτυχώς όμως ο Παπαΐδης φανερά κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια ήταν πολύ άστοχος στις βολές και χάνοντας τουλάχιστον 6 στα τελευταία λεπτά αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του. Στα συνεχή φάουλ των Αστυνομικών προς το τέλος του αγώνα για να διακόψουν τον χρόνο, οι Αλιμπάκης και Βιολιντζής στάθηκαν ψύχραιμοι από την γραμμή των ελευθέρων βολών γράφοντας το τελικό 64 – 58 και στέλνοντας τους TeacherSonics στον τελικό.

Κριτική
Δύσκολα να ξεχωρίσεις κάποιον παίκτη από την ομάδα μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αδικήσεις τους υπόλοιπους. Όλοι έχουν μεγάλη συνεισφορά στον χθεσινό θρίαμβο ο καθένας από το πόστο του και για το χρονικό διάστημα που χρησιμοποιήθηκε.
Θα ξεκινήσουμε την αναφορά μας από το «πολυβόλο» της ομάδας μας, τον Νίκο Αλιμπάκη. Στο καλύτερο του επιθετικά παιχνίδι τα δύο χρόνια που αγωνίζεται με την φανέλα των TeacherSonics σημείωσε 26 πόντους με 3 τρίποντα και ποσοστά ευστοχίας που τα ζηλεύουν ακόμα και εν ενεργεία παίκτες. Ο Νικόλας βρήκε επιτέλους το «χέρι» του και έκανε το μεγάλο παιχνίδι που χρωστούσε ακόμα από το περσινό τουρνουά. Ο Αλιμπάκης παλιός παίκτης του ΓΑΣ Έδεσσας και ένας από τους πιο παραγωγικούς παίκτες στην ιστορία του συλλόγου, ήρθε στην ομάδα μας πέρυσι έχοντας κατακτήσει δύο φορές το τουρνουά και μάλιστα με διαφορετικές ομάδες. Το 2008 με τους Παλαίμαχους και το 2010 με την ομάδα του Moda. Δυστυχώς όμως το χρόνιο πρόβλημα με την μέση του αποτέλεσε τροχοπέδη στην προετοιμασία στις προπονήσεις αλλά και στην παρουσία του στους αγώνες. Μοιραίος παίκτης για την ομάδα μας στον περσινό προημιτελικό με την μετέπειτα τροπαιούχο Τράπεζα Κύπρου έψαχνε από καιρό την εξιλέωση. Και χθες την βρήκε με τον καλύτερο για μας τρόπο.
Άξιος συμπαραστάτης του στην επίθεση για ακόμη μια φορά ο Β. Τρίπτσης. Με 16 πόντους μερικοί εκ των οποίων σε δύσκολα σημεία του αγώνα έδωσε πολλές ανάσες στον επιθετικό τομέα.
Στην αμυντική γραμμή συγκλόνισε πραγματικά με την εμφάνιση του ο Θ. Τεντζέρης. Επωμιζόμενος το πιο δύσκολο έργο να σταματήσει όσο μπορεί το μεγάλο επιθετικό ατού των αντιπάλων Παπαΐδη έδωσε για άλλη μια φορά και την ψυχή του. Ήταν με μία λέξη Ε-Κ-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ. Ο εν λόγω αντίπαλος βρήκε διάδρομο για το καλάθι μόνο όταν φορτώθηκε με 4 φάουλ ο Θωμάς και μαλιστα προς το τέλος όταν όλα σχεδόν είχαν κριθεί.
Άψογος κυρίως στ’ αμυντικά του καθήκοντα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο πύργος Μαυρίδης. Ότι ξέφευγε από τους υπόλοιπους το "σκούπιζε" ο Γιάννης. Για τον δε παίκτη που μάρκαρε ενίοτε, ήταν απλά σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο. Επιθετικά επιχείρησε τα αγαπημένα του τρίποντα αλλά δεν τα κατάφερε. Μάλλον τα κράτησε για τον τελικό ;-)
Ο αρχηγός της ομάδας μας Μ. Μισσελής έριξε για άλλο έναν αγώνα 2 τρίποντες μαχαιριές και μάλιστα σε σημείο που οι Αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να εξαπολύσουν την τελευταία τους επίθεση. Θα ήταν αδικία όμως να μην αναφέρουμε και την σπουδαία αμυντική του προσφορά πάνω στους περιφερειακούς των αντιπάλων.
Ο Βιολιντζής ασχολήθηκε στο χθεσινό παιχνίδι κυρίως με τα αμυντικά του καθήκοντα όπου και ξεχώρισε με τα κλεψίματα που έκανε. Στην επίθεση οργάνωσε σωστά την ομάδα και την έτρεξε όποτε δινόταν η ευκαιρία στον αιφνιδιασμό. Στην τελική προσπάθεια έδειξε λίγο αγχωμένος με αποτέλεσμα να μείνει χαμηλά στο σκοράρισμα.
Γίγαντας ο Καρτσώλης έδωσε τον απαραίτητο όγκο κάτω από το καλάθι όσο χρησιμοποιήθηκε. Με μεγάλη συνεισφορά κι αυτός στην επικράτηση μέσα στην ρακέτα. Προσοχή όμως άλλη φορά στην συμπεριφορά γιατί λίγο έλλειψε να "κάψει" την ομάδα μας.
Πάλεψαν όσο χρησιμοποιήθηκαν κυρίως αμυντικά οι Χριστοφορίδης, Μπάκος, Τούσης και Χρήστου. Αποτέλεσαν για άλλη μια φορά τους πολύτιμους ρολίστες που πρέπει να έχει κάθε ομάδα στον πάγκο της.

Η Αστυνομία
Χωρίς τον βασικό της πλειμέϊκερ Μπακύρτση και με μόνο 8 παίκτες στο γήπεδο ήταν πολύ δύσκολο να αντισταθεί στην πληρότητα της ομάδας μας. Κατέβηκε και αυτή στο τουρνουά με την φιλοσοφία των 5-6 καλών παικτών και άλλων 2-3 απλά για συμπλήρωμα. Δεν είναι όμως δυνατόν να φτάσεις έτσι μέχρι το τέλος όταν πρέπει να δώσεις 7 αγώνες σε μόλις 3 εβδομάδες. Κούραση, τραυματισμοί και υποχρεώσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα και κάποια στιγμή θα το πληρώσεις.
Η Αστυνομία κατά την προσωπική μας γνώμη έκανε από την αρχή του τουρνουά το λάθος να χωρίσει το υλικό της σε δύο ομάδες: στους καλούς (ΑΔ1) και στους μέτριους (ΑΔ2). Έτσι χάθηκαν πολύτιμοι ρολίστες από την καλή ομάδα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο rotation όπως εξάλλου είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια.


Στατιστικά
Πόντοι TeacherSonics: Μαυρίδης 4, Τρίπτσης 16 (1τρ), Χριστοφορίδης 2, Βιολιντζής 6, Τούσης 1, Αλιμπάκης 26 (3τρ), Μισσελής 6 (2τρ), Καρτσώλης 3

Δεκάλεπτα
TeacherSonics - ΑΔ1: 18-16, 35-32, 48-40, 64-58

Φύλλο Αγώνος


Download
Στατιστικά Αγώνα σε αρχείο Excel:
https://rapidshare.com/files/3604526924/5ο_ΦΑ_ΑΔ1_8_6_2012.xls

Φωτογραφίες σε αρχείο RAR (237 MB)
https://rapidshare.com/files/2656410071/5-Ημιτελικός_με_Αστυνομία.part1.rar
https://rapidshare.com/files/979735295/5-Ημιτελικός_με_Αστυνομία.part2.rar
https://rapidshare.com/files/581108895/5-Ημιτελικός_με_Αστυνομία.part3.rar

(Οδηγίες: Αφού κατεβάσετε σαν free user του Rapidshare όλα τα parts αποσυμπιέστε το πρώτο και αυτόματα θα αποσυμπιεστούν-ενωθούν και τα άλλα)


Και τώρα "η τελευταία πινελιά"...

Η συνέχεια αύριο λοιπόν (Κυριακή 10/6/2012 στις 6:30). Ο "Μontsitsi"-Βάσιος περιμένει να ολοκληρώσει το έργο του στο τελευταίο μάλλον του τουρνουά ως εν ενεργεία παίκτης. Θέλει πολύ κι αυτός να γευτεί, όπως κάποιοι άλλοι ματαιόδοξοι εν ενεργεία παίκτες στο παρελθόν, την "μικρότητα" της επιτυχίας έναντι κατωτέρων πρώην αθλητών. Εμείς, χωρίς άγχος πλέον και με μόνο όπλο την ομαδικότητα μας, απλά θα βρισκόμαστε στο ίδιο γήπεδο για να πληγώσουμε την ματαιοδοξία του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου