Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ένα εύκολο απόγευμα

TeacherSonics - NEW OLD BOYS: 54 - 38

Επιτέλους και μία εύκολη νίκη. Μετά τις δύο αγχωτικές νίκες του ομίλου ήρθε και μία εύκολη επικράτηση. Και όμως όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση με τους NEW-OLD BOYS ίσως μας κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις. Η ξαφνική απουσία του φετινού μας αστεριού Χαραλαμπίδη αλλά και του μοναδικού "καθαρού" πλειμέικερ της ομάδας Χριστοφορίδη, πρόσθεσαν άγχος λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η αφόρητη ζέστη και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση λόγω έλλειψης γραμματείας. 
Παρόλα αυτά, όλα τα παιδιά δώσαμε υπόσχεση πριν το τζάμπωλ ότι το παιχνίδι πρέπει να το "καθαρίσουμε" από την αρχή. Η αρχική πεντάδα τα έλεγε όλα. Ότι καλύτερο έχουν "κατεβάσει" οι TeacherSonics στο φετινό τουρνουά: Βιολιτζής, Αλιμπάκης, Τρίπτσης, Μαυρίδης και Τεντζέρης. 

Μαυρίδης is back
Ναι καλά διαβάσατε... Μαυρίδης Ιωάννης. Η πρώτη εμφάνιση του μεγάλου αυτού, πρώην άσσου του ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, στο φετινό τουρνουά. Ενός παίκτη που προπονούνταν όλη την χρονιά μαζί μας και δυστυχώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να μας βοηθήσει στον όμιλο. Τώρα όμως είναι εδώ. Και θα είναι μέχρι το τέλος....

Περιγραφή Αγώνα
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη ανάλυση. Η ομάδα μας με αποφασιστικό man-to-man σε όλο το γήπεδο εγκλώβισε γρήγορα τα ατού των NEW OLD BOYS και ξέφυγε στο σκορ (19-11 στο πρώτο δεκάλεπτο). Το συνεχές πρέσινγκ οδήγησε τους αντιπάλους σε απανωτά λάθη και απώλειες επιθέσεων, με αποτέλεσμα να φεύγουμε γρήγορα στον αιφνιδιασμό και πότε με τον Αλιμπάκη, πότε με τον Τρίπτση, να πετυχαίνουμε εύκολα καλάθια. Το ημίχρονο έκλεισε με 35 - 19 και όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα άλλαζε η εξέλιξη του αγώνα. Η μεγάλη διαφορά έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα μας να ρολάρει όλους τους παίκτες και να δώσει αρκετό χρόνο στους παίκτες του πάγκου. 
Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε το ίδιο μοτίβο. Οι NEW OLD BOYS δεν έδειξαν σε κανένα σημείο ότι μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι ακόμα και όταν αποχώρησε εκτάκτως από τον αγώνα ο Μαυρίδης και ο Τρίπτσης, δύο από τους καλύτερους παίκτες του πρώτου ημιχρόνου
Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 49-29 και κάπου εκεί η ομάδα κατέβασε ταχύτητα για εξοικονόμηση δυνάμεων ενόψη του αυριανού δύσκολου ημιτελικού. Τελικό σκορ 54 - 38 και οι TeacherSonics για πρώτη φορά σε ημιτελικό.


Κριτική Παικτών
Καλύτερος παίκτης της ομάδας ο πρωτοεμφανιζόμενος Μαυρίδης. Παίκτης με μεγάλη στόφα. Ανίκητος κάτω από τα καλάθια με τα μακριά του χέρια να κόβουν και να κλέβουν μπαλιές, έδωσε στους TeacherSonics αυτό που τους έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια: έναν ψηλό φόβητρο
Για άλλη μια φορά πολύ καλός ο Βασίλης Τρίπτσης στο "ωριμότερο" τουρνουά της καριέρας του. Αποτελεσματικός στην επίθεση, γρήγορος στον αιφνιδιασμό με πολλλές καλές άμυνες και αρκετά κλεψίματα. Σίγουρα του έχει δώσει ώθηση και η νεογέννητη κορούλα του, και τον έχει κάνει διπλά χαρούμενο. Με την ευκαιρία να του ευχηθούμε και δημοσίως "να του ζήσει"
Πολύ καλός, κυρίως στους αιφνιδιασμούς, ο Αλιμπάκης δεν έχει βρει όμως ακόμα το "χέρι" του από μακριά. Μακάρι να το βρει την κρίσιμη στιγμή. Και όσοι παλιοί έχουν δει το "χέρι" του γνωρίζουν για τι πράγμα μιλάμε. 
Σήμερα ξαναείδαμε στο γήπεδο τον Βιολιτζή του περσινού τουρνουά. Του παίκτη που μας πήρε από το χεράκι πέρυσι και μας οδήγησε στις πρώτες επιτυχίες. Απροσπέλαστος στην άμυνα, πρώτος στα κλεψίματα, βέλος στον αιφνιδιασμό και για πρώτη φορά φέτος εύστοχος από μέση και μακρινή απόσταση. Δείχνει να βρίσκει τον καλό εαυτό του την κατάλληλη στιγμή. 
Για τον γίγαντα Τεντζέρη ότι και να πούμε είναι πραγματικά λίγο. Γνωρίζουμε όλοι τις πολύ δύσκολες επαγγελματικές του υποχρεώσεις, που άλλους θα τους καθήλωναν στο κρεβάτι της ξεκούρασης χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και όμως ο Θωμάς είναι πάντα πρώτος στο αγωνιστικό κάλεσμα. Ακούραστος εργάτης κάνει όλη την "βρώμικη" δουλεία κάτω από τα καλάθια. 
Δυνατός στο καλύτερο του φετινό παιχνίδι και ο γίγαντας Καρτσώλης. Ανίκητος στην άμυνα δεν άφησε ούτε ένα ριμπάουντ χαμένο. Καλός και στην επίθεση σήμερα πρόσφερε πολύτιμους πόντους. 
Πολύ καλοί και οι άλλοι δύο ψηλοί, Τούσης και Μπάκος. Ο Τούσης δείχνει να δένει όλο και περισσότερο με την ομάδα και γίνεται σε κάθε αγώνα όλο και καλύτερος. Ο Μπάκος σταθερή αμυντική αξία, για άλλη μια φορά έδωσε και την ψυχή του για την ομάδα. Μισσελής, Χρήστου και Μποζίνης πρόσφεραν τα μέγιστα στην οργάνωση του παιχνιδιού και στην άμυνα πίεσης που ασκήσανε σε όλο το γήπεδο. 

NEW-OLD BOYS

Αξίζουν λίγα λόγια για την "καθαρότερη" και "εντιμότερη" ομάδα του τουρνουά. Χωρίς εν ενεργεία παίκτες (όπως κάθε χρόνο) και παρά τα χρόνια που βαραίνουν τις πλάτες τους, οι παλαίμαχοι ήταν πάλι εδώ. Φέτος έκαναν την υπέρβαση με την πρόκριση τους στα προημιτελικά. Πραγματικά τους αξίζουν χίλια μπράβο, γιατί η αγωνιστική τους διάθεση είναι παράδειγμα προς μίμηση. Λυπούμαστε βέβαια που στεναχωρήσαμε τους φίλους μας Παύλο και Παναγιώτη, δυο παίκτες που μας συντρόφευσαν πολλές φορές στις προπονήσεις του χειμώνα. Να είναι πραγματικά όλοι τους γεροί και να τους ξαναδούμε του χρόνου.


Στατιστικά
Πόντοι TeacherSonics: Μαυρίδης 11, Τρίπτσης 12, Βιολιντζής 6, Τούσης 2, Αλιμπάκης 14, Μισσελής 4, Μπάκος 2, Καρτσώλης 3

Δεκάλεπτα
TeacherSonics - New Old Boys: 19-11, 35-19, 49-29, 54-38

Φύλλο Αγώνος


Download

Στατιστικά Αγώνα σε αρχείο Excel:
https://rapidshare.com/files/3675038569/4ο_ΦΑ_NEW_OLD_BOYS_7_6_2012.xls
 

Φωτογραφίες σε αρχείο RAR (289 MB)
https://rapidshare.com/files/3919838498/4-Αγώνας_με_New_Old_Boys.part1.rar
https://rapidshare.com/files/3754670856/4-Αγώνας_με_New_Old_Boys.part2.rar
https://rapidshare.com/files/1946999955/4-Αγώνας_με_New_Old_Boys.part3.rar






(Οδηγίες: Αφού κατεβάσετε σαν free user του Rapidshare όλα τα parts αποσυμπιέστε το πρώτο και αυτόματα θα αποσυμπιεστούν-ενωθούν και τα άλλα)



Και τώρα τι; 
Με τα δύο φαβορί NEMESIS και Τράπεζα Κύπρου εκτός τουρνουά η ομάδα μας έχει το δικαίωμα πιστεύουμε να θέτει υψηλότερους στόχους. Οι ομάδες που πέρασαν στα ημιτελικά σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται ανίκητες ή φαβορί. Αν κατεβούμε πλήρεις, χωρίς αγωνιστικές απώλειες, και δείξουμε το ίδιο πάθος όπως σήμερα, μπορούμε να πετύχουμε αυτό που φάνταζε ως θαύμα πριν το τουρνουά: ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ
Βέβαια η κούραση είναι ήδη μεγάλη. Το αλλοπρόσαλο πρόγραμμα αγώνων, μας αναγκάζει να παίξουμε αύριο για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες(!!!) Όταν μάλιστα οι αντίπαλοι μας είχαν στο ενδιάμεσο μια εβδομάδα ξεκούρασης. 
Δεν πειράζει όμως. Έχουμε το μεγαλύτερο βάθος πάγκου και αυτό ίσως μετρήσει στη συνέχεια. Ραντεβού λοιπόν αύριο στις 5:00 για τον μεγάλο ημιτελικό και ας κερδίσει ο καλύτερος.

1 σχόλιο:

  1. Βασίλη να σου ζήσει η κόρη, να την δείτε όπως επιθυμείτε!

    Πολλά μπράβο στους φίλους NEW OLD BOYS για την διάθεση, την μαχητικότητα και το χαμόγελό τους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα. Και του χρόνου με υγεία!

    40 λεπτά πίστη και τρέξιμο. Vamos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή