Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Μήπως ήρθε η ώρα για ... τηλεοπτική κάλυψη!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1984 στο Λος ΄Aντζελες (23η συγχ. Ολυμπιάδα) συνιστούν τομή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων διότι ήταν η πρώτη με τηλεοπτική κάλυψη.
Η εξέλιξη αυτή χρειάστηκε για να συντελεστεί 22 Ολυμπιακές διοργανώσεις και ευνοήθηκε από την 
οικονομικά επιτυχημένη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των Αγώνων και από τη συνακόλουθη αυξανόμενη εισροή πόρων από ιδιωτικές πηγές (χορηγοί). Μήπως στο 6ο Αντικαπνιστικό Τουρνουά Μπάσκετ ήρθε η ώρα να προβάλλουμε τον πρώτο αγώνα του τουρνουά on line streaming. Άλλωστε διαθέτουμε ικανά στελέχη δημοσιογραφικά (ο κ. Χ.Χ. "Τότος") αλλά και την απαραίτητη τεχνογνωσία ( κ. Μ. Μισσελής ) και υποδομή προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτήν την καινοτομία. Παρ' ότι οι επιλογές αυτές ίσως γίνουν αντικείμενο σφοδρής κριτικής (π.χ. υπέρμετρη εμπορευματοποίηση),πιστεύω ότι θα δώσουν νέα πνοή στους Αντικαπνιστικούς Αγώνες, που την εποχή μας πλήττονταν τόσο από τα αλλεπάλληλα μποϊκοτάζ (απροθυμία  υπαλλήλου του ΔΑΚ), όσο και από την οικονομική κρίση(ελάχιστοι χορηγοί).
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μετά την πρώτη τηλεοπτική εμπειρία του 6ου Αντικαπνιστικού Τουρνουά Μπάσκετ το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση των αγώνων θα πολλαπλασιαστεί και θα οδηγήσει τόσο στην κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των συμμετεχουσών ομάδων όσο και των χορηγών που θα θέσουν υποψηφιότητα για τις επόμενες διοργανώσεις.
Πιστεύω ότι η προημιτελική φάση ίσως να αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για την πρώτη πλήρη  οπτικοακουστική διαδικτυακή παραγωγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου