Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Νίκη χωρίς χαμόγελα

TeacherSonics - Loozers: 59 - 47
Τετάρτη 22-Μαΐου-2013, 6ο Αντικαπνιστικό Τουρνουά 2013
"Σεφτέ" στις νίκες έκανε η ομάδα μας την περασμένη Τετάρτη απέναντι στην ομάδα του στρατού Loozers, δείχνοντας πως τους βαθμούς πρόκρισης που χρειάζεται είναι ικανή να τους πάρει, έστω και με "επαγγελματικό τρόπο". Παρά την νίκη όμως προβλημάτισε για άλλη μια φορά με την απόδοσή της, κυρίως στον επιθετικό τομέα γι' αυτό και τα χαμόγελα μετά την λήξη ήταν συγκρατημένα.
Απέναντι της η φετινή ομάδα του στρατού εμφανίστηκε πολύ αποδυναμωμένη. Έχοντας χάσει έναν-δύο πολύ καλούς παίκτες από την περσινή της σύνθεση σε καμιά περίπτωση δεν απείλησε ουσιαστικά την ομάδα μας. Και αν η περσινή νίκη κατακτήθηκε με πολύ κόπο και πανηγυρίστηκε δεόντως η φετινή...
δεν έτυχε της ίδιας αντιμετώπισης. Η ομάδα "νοσεί" επιθετικά και φτάνει δύσκολα στο καλάθι. Δυο από τους τρεις βασικούς επιθετικούς πυλώνες της είναι εκτός κλίματος τουρνουά και αυτό σκορπίζει άγχος στους υπόλοιπους. Ο μεγαλύτερος σκόρερ της Αλιμπάκης για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σουτάρει με τραγικά ποσοστά, ενώ γενικά εμφανίζεται άτολμος και διστακτικός στις περισσότερες προσπάθειες.  
Ο έτερος επιθετικός άσος της Τρίπτσης, που βοήθησε τα μέγιστα στην περσινή ξέφρενη πορεία, φέτος εμφανίζεται φάντασμα του εαυτού του. Τραβηγμένες προσπάθειες, συνεχή λάθη, αδικαιολόγητος εκνευρισμός και ελάχιστοι πόντοι είναι τα χαρακτηριστικά της μέχρι τώρα απόδοσης του, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό για την τύχη των TeacherSonics στην συνέχεια του τουρνουά. 
Ευτυχώς την παρτίδα σώζει ο "γίγαντας", με όλη την σημασία της λέξης, Μαυρίδης που κυριολεκτικά κάνει τα πάντα. Συγκινητικός και πάλι, έτρεχε πάνω κάτω σαν έφηβος, μάζευε ριμπάουντ, έβαζε πόντους, έκοβε, έκλεβε μπάλες και έδειξε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των φετινών TeacherSonics. Τέλος η ομάδα ευτύχησε να έχει σε σχετικά καλή μέρα το "τρίο των Πληροφορικών" της, Χριστοφορίδη, Μισσελή και Χρήστου οι οποίοι επιτέλους μετά απο πολύ καιρό έπαιξαν καλά και οι τρεις, δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες στο σκοράρισμα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Χριστοφορίδης, Μισσελής, Αλιμπάκης Τεντζέρης και Μαυρίδης ξεκίνησαν με την ομάδα μας σε χαλαρούς ρυθμούς μέχρι να αντιληφθούμε τις δυνατότητες του αντιπάλου. Οι Loozers από τις πρώτες κιόλας προσπάθειες δείξαν ότι δεν είναι φέτος το πολύ δυνατό περσινό σύνολο. Ασύνδετοι επιθετικά, υπερβολικά άστοχοι στις βολές και με πολλά αμυντικά κενά προβλημάτισαν στην πρώτη τους εμφάνιση. Αν δεν βελτιωθούν στην συνέχεια δύσκολα θα περάσουν στην επόμενη φάση. Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο (σκορ 10-10) η ομάδα εδειξε ότι "έχει" την νίκη και αποφάσισε να κάνει το απαραίτητο rotation, δίνοντας την ευκαιρία στον πάγκο να παίξει σ' ένα σημείο του παιχνιδιού που τίποτε δεν είχε ακόμη κριθεί. Και μπρορούμε να πούμε ότι τα κατάφερε περίφημα. Μπάκος, Τσακίρης, Μερόκης, Καρτσώλης, Μποζίνης και Χρήστου πήραν χρόνο και προσπάθειες και βάλαν μπροστά την ομάδα στο ημίχρονο με 26-18.
Με τους παίκτες του πάγκου ξεκινήσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο. Λίγο όμως η κούραση, λίγο το προσωρινό ανέβασμα των Loozers, και το παιχνίδι ξανάγινε ντέρμπι καθώς οι αντίπαλοι ισοφάρισαν και πέρασαν μπροστά με 30-32. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε τελικά με τους TeacherSonics να προηγούνται με το εύθραστο 40-36. 
Το τελευταίο δεκάλεπτο βρίσκει στην πεντάδα τους Μαυρίδη, Τεντζέρη, Αλιμπάκη, Χρήστου και Χριστοφορίδη να πραγματοποιούν την καλύτερη εμφάνιση τους μέχρι στιγμής και να θυμίζουν έστω και λίγο τους περσινούς TeacherSonics. Η μπάλα γύριζε με σιγουριά, τα σουτ γίνονταν υπο καλές συνθήκες, βγήκαν αιφνιδιασμοί και αναπόφευκτα η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς το μέρος μας. Τελικό σκορ 59-47 με την ομάδα μας να μένει ευχαριστημένη κυρίως από την απόδοση του τελευταίου δεκαλέπτου.

Οι TeacherSonics
Το μεγαλύτερο κέρδος από την χθεσινή νίκη ήταν το ρολάρισμα του πάγκου. Όλοι οι παίκτες πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής και μάλιστα σε χρονικά σημεία που το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Από κει και πέρα στα θετικά καταγράφεται η επιστροφή στο σκοράρισμα των διόσκουρων Μισσελή-Χριστοφορίδη καθώς και του γράφοντος. Θετικοί όλοι οι ψηλοί στα αμυντικά τους καθήκοντα καθώς και οι υπόλοιποι παίκτες του πάγκου.
Η δύσκολη όμως συνέχεια ΑΠΑΙΤΕΙ επανεργοποίηση των Τρίπτση-Αλιμπάκη ώστε να πάρει και ο Μαυρίδης τις σχετικές επιθετικές ανάσες. Αξίζει να σημειωθεί ότι έλειπαν από το χθεσινό παιχνίδι λόγω μικροτραυματισμών τα δύο φετινά αποκτήματα Τζούλης-Κουτάλης, καθώς και λόγω υποχρεώσεων ο βασικός πλειμέικερ Βιολιντζής και το "πνευμόνι" της ομάδας Τούσης. Θεωρούμε ότι με την επιστροφή των τεσσάρων καθώς και το δέσιμο των υπολοίπων μέσα από τα συνεχή παιχνίδια η ομάδα θα είναι έτοιμη στον κρίσιμο προημιτελικό.

Οι Loozers
Είπαμε και προηγουμένως για την μεγάλη διαφορά σε σχέση με την περσινή τους ομάδα. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι φέτος ήταν υπόδειγμα συμπεριφοράς σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι φόβοι για αντίποινα δεν επαληθεύθηκαν και τους βγάζουμε το καπέλο. Περασμένα ξεχασμένα λοιπόν και μακάρι όλα τα παιχνίδια να εξελίσσονται μέσα σε φιλικά πλαίσια όπως το χθεσινό. Περνώντας στα αγωνιστικά έχουμε ότι την εντύπωση ότι θα βοηθούσε περισσότερο ο αγαπημένος μας πρώην μαθητής Λαζαρίδης, αν έπαιρνε τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής. Πραγματικό βουνό μάλλον ξεχάστηκε άδικα στον πάγκο. Επίσης δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι χάσανε το παιχνίδι από τις βολές. Τραγικά άστοχοι από την γραμμή των ελευθέρων βολών, τις μισές να βάζανε ίσως να ήταν τώρα αυτοί οι νικητές.

Η διαιτησία
Με πολλά λάθη το διαιτητικό δίδυμο. Ειδικά ο ένας από τους δυο σφύριζε κατά ριπάς ακόμα και στο κοίταγμα του αντιπάλου, με αποτέλεσμα να κόβεται συνεχώς ο ρυθμός. Και οι δυο ομάδες έμειναν παραπονεμένες με την δική μας περισσότερο καθώς όλοι οι παίκτες της φορτώθηκαν νωρίς με φάουλ.

Πόντοι
Loozers
Λαζαρίδης 4, Μακρίδης 2, Ψαρίκογλου 9, Κουπατζής 9, Τσώλης 8, Πέτσος 8, Δουλτσινός 1, Μουκουλής 4, Χουδαβέρδογλου 2

TeacherSonics
Χρήστου 7, Τρίπτσης 2, Χριστοφορίδης 7, Μαυρίδης 20, Αλιμπάκης 7, Μισσελής 9, Τεντζέρης 5, Μποζίνης 2



Η συνέχεια
Νέο αγωνιστικό ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα στις 9:15 το βράδυ απέναντι στην ομάδα των Δικηγόρων. Στο πρώτο τους παιχνίδι απέναντι στους νεοφερμένους Rock 84 ηττήθηκαν με το βαρύ 50-29 και έδειξαν πως αποτελούν την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Παρόλα αυτά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυθούμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και όλα μπορούν να συμβούν. Τρανό παράδειγμα το ματς που παίχθηκε την Παρασκευή το βράδυ. Οι αδύναμοι Loozers που περιγράψαμε προηγουμένως παραλίγο να κερδίσουν το φαβορί ΝΕΜΕSIS και μάλιστα χωρίς τον καλύτερο τους παίκτη Χουδαβέρδογλου. Γι' αυτο λοιπόν τα κεφάλια κάτω και προσοχή. Η ομάδα πρέπει να παίξει συγκεντρωμένα, να πάρει την δεύτερη νίκη και στην ουσία να κλειδώσει από τώρα την πρόκριση στα προημιτελικά. Κλείνοντας ν' αναφέρουμε πως έχουμε ξανασυναντηθεί με τους Δικηγόρους στο 4ο τουρνουά το 2011, στην φάση των ομίλων, όπου και επικρατήσαμε εύκολα με 55-47.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου