Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Αγχωτικές Πρεμιέρες

Παραδοσιακά η ομάδα μας δυσκολεύεται στον πρώτο αγώνα της σ' όλα σχεδόν τα τουρνουά που έχει λάβει μέρος. Οι πρεμιέρες της χαρακτηρίζονται από κακές εμφανίσεις, πολλά λάθη, ασυνεννοησία και έλλειψη καθαρού μυαλού. Σ' όλα τα παιχνίδια κατέβαινε σαν φαβορί με αποτέλεσμα το άγχος να την κυριεύει και να μην την αφήνει να ξεδιπλώσει τις δυνατότητες της. Παρόλα αυτά...
στο τέλος συνήθως έπαιρνε την πολυπόθητη νίκη. Τρεις στις τέσσερις πρεμιέρες της συνοδεύτηκαν με νίκη, το παράδοξο όμως είναι πως την καλύτερη εμφάνιση της, την πραγματοποίησε στην ήττα της!!! Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έγινε στις πρεμιέρες των προηγούμενων τουρνουά.

2ο Τουρνουά 2009. Νίκη 52 - 44 απέναντι στον Πήγασο Αριδαίας.
Πρώτη εμφάνιση της ομάδας μας σε τουρνουά και λογικό ήταν να είναι έξω από τα νερά της. Απέναντι της η σαφώς υποδεέστερη ομάδα του Πήγασου που αποτελούνταν κυρίως από Αστυνομικούς της Αριδαίας. Παίζοντας σκληρά και πολλές φορές αντιαθλητικά ο Πήγασος απείλησε με ήττα την ομάδα μας, λύγισε όμως στο τέλος όταν ξέμεινε από παίκτες λόγω των πολλών φάουλ.

3ο Τουρνουά 2010. Ήττα 75 - 86 απέναντι στους μικρούς του 1ου Λυκείου Έδεσσας.
Απέναντι σε μια πολύ καλή φουρνιά νεαρών παικτών που σήμερα πρωταγωνιστούν στα τοπικά πρωταθλήματα, η ομάδα μας δεν ήταν το φαβορί για αυτό και έπαιξε απελευθερωμένα. Σε ένα από τα καλύτερα της παιχνίδια και γενικά από τα πιο χορταστικά παιχνίδια όλων των τουρνουά (οι 161 πόντοι είναι ρεκόρ) χάσαμε στο τέλος, όταν βγήκε από το παιχνίδι από χτύπημα-καρατιά ο καλύτερος μας παίκτης Τρίπτσης. Αξίζει να σημειώθεί ότι ο Βασίλης δεν μπόρεσε να αγωνιστεί σε κανένα από τα επόμενα παιχνίδια κάτι που κόστισε στην ομάδα μας καθώς ήταν τότε το μεγαλύτερο αστέρι της.

4ο Τουρνουά 2011. Νίκη 47 - 46 απέναντι στην Δικαιόπολις (Δικηγόροι Γιαννιτσών). Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πιαστήκαμε στον ύπνο γιατί δεν γνωρίζαμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Η ομάδα από τα Γιαννιτσά ήταν παντελώς άγνωστη και όπως αποδείχθηκε και πολύ ποιοτική. Πήρε κεφάλι από νωρίς στο σκορ και το κράτησε μέχρι δύο περίπου λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού, όπου και προηγήθηκε με 10 πόντους. Τότε όμως έγινε η επική ανατροπή. Με μπροστάρη τον Βιολιτζή στο καλύτερο του ίσως παιχνίδι στους TeacherSonics κάναμε το 11-0 και πήραμε την πολυπόθητη νίκη με 47-46. Εκ των υστέρων μετά από πολύ καιρό ενημερωθήκαμε πως η αντίπαλος είχε δύο εν ενεργεία αθλητές μη δηλωμένους που αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι καταστρατηγώντας τους κανόνες. Συμβαίνουν κι αυτά.

5ο Τουρνουά 2012. Νίκη 63 - 56 απέναντι στην Δεύτερη ομάδα της Αστυνομίας. 
Ακόμη και στο καλύτερο μας τουρνουά απέναντι σε μια πολύ αδύναμη ομάδα καταφέραμε να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο από πολύ νωρίς, χάρη στον καταιγισμό τριπόντων των αντιπάλων μας. Η κατάληξη βέβαια ήταν μία από τα ίδια. Ολική επαναφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο και νίκη με 63 - 56. Αξέχαστο το τρίποντο του γραφόντος από την μια άκρη του γηπέδου στην άλλη, στην λήξη του 3ου δεκαλέπτου, που έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή.

Η φετινή πρεμιέρα.
Αύριο έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο και τουλάχιστον ισοδύναμο με μας αντίπαλο. Η ομάδα του Brazil μπορεί να είναι καινούρια στο τουρνουά οι παίκτες της όμως είναι παλιές καραβάνες. Έτσι θα συναντήσουμε τους πρώην τροπαιούχους το 2010 με το Moda, Μπακύρτση, Ταουσάνη και Τσιρόγκα καθώς και τους αξιόλογους Αναστασιάδη, Σκούλη και Χρήστου που αγωνίζονταν τα προηγούμενα χρόνια με την πάντα πρωταγωνίστρια ομάδα της Αστυνομίας. Επίσης το ρόστερ τους πλαισιώνεται με το μεγαλύτερο νέο αστέρι του Εδεσσαϊκού μπάσκετ Πέτκο, κάτι που κάνει την αυριανή  αποστολή ακόμα πιο δύσκολη. Βέβαια όλα αυτά μπορεί να μας βγουν σε καλό. Όταν ξέρουμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν καλό αντίπαλο παίζουμε πάντα δυνατά και δεν εφησυχαζόμαστε. Σε μια πολύ δύσκολη φετινή χρονιά όπου η ομάδα προπονήθηκε ελάχιστα, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είμαστε το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Αυτό και μόνο αφαιρεί αρκετό άγχος από την προσπάθεια μας. Στόχος είναι μια αξιόλογη πορεία με καλές εμφανίσεις. Πάμε λοιπόν αύριο να ξεκινήσουμε το νέο μας ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου