Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ω Θεέ μου τι αστοχία!!!

TeacherSonics - Brazil: 31 - 48
Δευτέρα 20-Μαϊου-2013, Πρεμιέρα 6ου Αντικαπνιστικού Τουρνουά 2013

Δεν τα κατάφερε η ομάδα μας στην πρεμιέρα του φετινού τουρνουά και ηττήθηκε από την πολύ δυνατή ομάδα του Brazil με το ευρύ 48 - 31. Κύρια και βασική αιτία της ήττας η απίστευτη αστοχία. Ποτέ άλλοτε η ομάδα μας δεν ήταν τόσο άστοχη επιθετικά, με τους 31 πόντους να αποτελούν μαύρη σελίδα στην ιστορία της. Όταν τα βασικά επιθετικά σου όπλα Αλιμπάκης, Τρίπτσης, Βιολιντζής, Μισσελής, Χριστοφορίδης και Χρήστου έχουν όλοι μαζί ούτε 10 πόντους τότε δεν μπορείς να έχεις και απαιτήσεις για νίκη, απέναντι μάλιστα σε έναν σοβαρό και διαβασμένο αντίπαλο.
Και όμως όλα ξεκίνησαν ιδανικά....
Η βασική πεντάδα των Αλιμπάκη, Χριστοφορίδη, Βιολιντζή, Τεντζέρη και Μαυρίδη μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και παίζοντας ωραίο μπάσκετ, έπιασε στον ύπνο τους αντιπάλους προηγούμενη με 10-0. Για πρώτη φορά σε πρεμιέρα μπήκαμε χωρίς άγχος και κάναμε τόσο εντυπωσιακή αρχή. Ειλικρινά κανείς δεν περίμενε την άσχημη συνέχεια.  Η ομάδα ξαφνικά παθαίνει απίστευτο επιθετικό blackout και στα επόμενα 10-15 λεπτά πετυχαίνει μόνο ένα καλάθι, βρισκόμενη πίσω στο σκορ με 19-12. Και το παράδοξο ήταν πως τα περισσότερα σουτ που επιχείρησε ήταν ελεύθερα αλλά κανείς δεν μπορούσε να ευστοχήσει. Η άμυνα του Brazil δεν ήταν και τίποτε σπουδαίο αλλά όταν εσύ είσαι τόσο άστοχος τα κάνεις όλα να φαίνονται "βουνό".
Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Brazil χρησιμοποίησε το αστέρι του, τον νεαρό Πέτκο, και όλα έγινα πιο δύσκολα. Ο εν ενεργεία άσος εγκλώβισε με την άμυνα του ένα απο τα βασικά μας επιθετικά οπλα, τον Β. Τρίπτση, ο όποιος υπέπεσε σε απανωτά λάθη, πουλώντας μπαλιές και δίνοντας του την ευκαιρία να φύγει "σφαίρα" στον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας εύκολους και πολύτιμους πόντους, την στιγμή μάλιστα που εμείς βάζαμε καλάθια με το σταγονόμετρο. Το ημίχρονο έληξε με την ομάδα να βρίσκεται ήδη πίσω με διψήφια διαφορά πόντων 31 - 19.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μπήκε αποφασισμένη για την ανατροπή. Με τον έμπειρο Τζούλη και τον θετικό χθες Μαυρίδη, προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι κάτω από τα καλάθια, προδώθηκε όμως γι άλλη μια φορά από την επιθετική της δυστοκία. Απεναντίας το Brazil έπαιξε με αιφνιδιασμούς βγάζοντας άλλον έναν άσο από το μανίκι του. Αναφερόμαστε στον "μισθοφόρο" Μίμη Αναστασιάδη, έναν παίκτη άγνωστο στο κοινό του τουρνουά, καθώς όπως ακούγεται, κατάγεται από άλλη πόλη, ο οποίος οργάνωνε με μαεστρία τις επιθέσεις των αντιπάλων μας. Η διαφορά άρχισε να ανοίγει για να φτάσει στους 20 πόντους, και κάπου εκεί η ομάδα μας σήκωσε λευκή πετσέτα και είχε ήδη αρχίσει να σκέφτεται την επόμενη μονομαχία. Τελικό σκορ 31 - 48.

Οι TeacherSonics
Είναι άδικο και πολύ νωρίς να κατηγορήσουμε για κάτι την ομάδα.  Αν δούμε ψύχραιμα τον χθεσινό αγώνα θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως η ομάδα μας δεν έπαιξε άσχημα ούτε ήταν τραγική απέναντι μάλιστα σε πολύ ποιοτικούς παίκτες με έναν σούπερ εν ενεργεία αθλητή. Απλά ήταν πολύ πολύ πολύ ΑΣΤΟΧΗ στην τελική προσπάθεια. Και όταν στο μπάσκετ δεν μπαίνει η μπάλα στο καλάθι όλα είναι εναντίον σου και οι αντίπαλοι σου φάινονται πολλαπλά καλύτεροι. Τρέξαμε, παλαίψαμε, κάναμε καλές επιθέσεις αλλά η μπάλα αρνούνταν να μπει στο πλεκτό. Οπότε και η ήττα ήταν αναμενόμενη. 
Οι πραγματικά κακές στιγμές της ήταν τα πολλά λάθη του Τρίπτση που αποσυντόνισαν στην κυριολεξία την ομάδα, οι αργές επιστροφές (λογική συνέπεια της φετινής απροπονησίας της ομάδας) και κάποια χαμένα αμυντικά ριμπάουντ γεγονός ανεπίτρεπτο για τους ψηλούς που διαθέτουμε. Μακράν καλύτερος και μοναδικός διασωθείς ο Ι. Μαυρίδης στην κυριολεξία πάλευε μόνος του σε άμυνα και επίθεση. Προσπάθησαν κυρίως αμυντικά τα βουνά της ομάδας Τζούλης, Κουτάλης, Τεντζέρης και Καρτσώλης ενώ, για την τραγική μέρα των επιθετικών μας ατού, τα περιγράψαμε προηγουμένως.

Τα θετικά
Όμορφη εικόνα παρουσίασε η ομάδα μας κατεβαίνοντας σχεδόν πλήρης στο χθεσινό παιχνίδι. Δεκαπέντε παίκτες με απών μόνο τον Α. Τούση. Κοκκίνισε στην κυριολεξία ο τόπος όταν κάναμε προθέρμανση. Ήταν μια πολύ ωραία εικόνα που σχολιάστηκε θετικά και στην εξέδρα. Και  φυσικά όπως σε κάθε παιχνίδι έτσι και χθες ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ. Ακόμη και στις κρίσιμες στιγμές, ακόμη και όταν η ομάδα προσπαθούσε να γυρίσει το παιχνίδι, σεβαστήκαμε τον κανόνα του τουρνουά που θέλει όλους τους παίκτες να έχουν συμμετοχή.
Μη ξεχνάμε ότι σε μια τέτοια διοργάνωση υπάρχουν και άλλοι στόχοι πέρα από την κατάκτηση του τίτλου. Η χαρά της συμμετοχής, η ενεργοποίηση, το πέρασμα μηνυμάτων στις νέες γενιές είναι ίσως πιο σημαντικά από την κατάκτηση του τροπαίου. Θεωρούμε ότι η ομάδα μας, με την πολυπληθή παρουσία της, παίρνει άριστα στον τομέα αυτό. Δίνει την δυνατότητα σε 15 παλαίμαχους να ξαναγωνισθούν και να ξανανιώσουν.
Επίσης αισθανθήκαμε και εμείς την χαρά του κοινού που είδε επιτέλους ξανά να αγωνίζονται δύο γιγαντιαίες μορφές του παρελθόντος. Οι Κουτάλης και Τζούλης ήταν πραγματικά το αλατοπίπερο στο χθεσινό αγώνα. Και μπορεί το αποτέλεσμα να τους στεναχώρησε, να ξέρουν όμως ότι πρόσφεραν συγκίνηση σ όσους φίλους της εξέδρας, τους είδαν ξανά με μπασκετική φανέλα.  

Το Brazil
Έδειξαν από την αρχή ότι θα πρωταγωνιστήσουν. Διαθέτουν έμπειρους παίκτες που βρίσκουν λύσεις και έχουν μπασκετική παιδεία. Βέβαια την διαφορά με την ομάδα μας την έκανε ο εν ενεργεία Πέτκος και ο "μισθοφόρος" Μ. Αναστασιάδης. Προφανώς παίζοντας μόνο με γηγενείς παλαίμαχους απέναντι μας θα ήταν άλλη η εξέλιξη του παιχνιδιού ακόμη και με την επιθετική δυστοκία που μας διέκρινε χθες. Η ομάδα τους δείχνει ότι θα προχωρήσει, θεωρώ πολύ δύσκολο όμως να κατακτήσει το τουρνουα. 

Πόντοι
TeacherSonics
Τρίπτσης 2, Χριστοφορίδης 1, Βιολιντζής 4, Μαυρίδης 12, Αλιμπάκης 6, Μισσελής 2, Κουτάλης 2

Brazil
Σκούλης 5, Πέτκος 11, Αναστασιάδης Ι. 5, Τσιρόγκας 6, Αναστασιάδης Δ. 8, Παπαδόπουλος 4, Κωνσταντινίδης 9  

Οι διαιτητές
Άριστη ήταν η διαιτησία στο χθεσινό παιχνίδι. Κυριολεκτικά πέρασαν απαρατήρητοι με μικρά μόνο λαθάκια. Συγχαρητήτρια.

Η συνέχεια
Την Τετάρτη 22/5/2013, 19:45 αντιμετωπίζουμε μια παλιά "αγαπημένη" μας, την ομάδα του στρατού που κατεβαίνει φέτος με την επωνυμία Loozers. Η ομάδα αυτή ξυπνά "ωραίες" αναμνήσεις από το περσινό τουρνουά
(http://teachersonics.blogspot.gr/2012/05/teachersonics_29.html
Δυστυχώς όμως υπάρχουν προβλήματα συμπεριφοράς με κάποια μέλη τους που φανατίζουν χωρίς λόγο και τους υπόλοιπους. Ήδη έχουν φτάσει στ' αυτιά μας δηλώσεις του στυλ ότι κατεβαίνουν μόνο και μόνο για εκδίκηση, για να πάρουν το αίμα τους πίσω, να ξεπλύνουν τη αδικία και άλλα τέτοια χαζά. Είναι σίγουρο ότι θα παίξουν σκληρά και παθιασμένα. Εμείς όμως θα είμαστε πιο σκληροί. Η ήττα της πρεμιέρας μας πείσμωσε και είναι σίγουρο ότι όλοι θα δώσουν το 100% σε αυτό το κομβικό παιχνίδι. Θα πρέπει να φοβούνται το πληγωμένο θηρίο όπως είναι αυτοί την στιγμή οι TeacherSonics. Δεν μπορεί να είμαστε τόσο άστοχοι ξανά. Κάπου θα ξεσπάσουμε και κάπoιος θα την πληρώσει. 
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όλους πως η ομάδα μας ξέρει από διαχείριση ηττών και μάλιστα δεν θα είναι υπερβολή να πούμε πως χτίστηκε μέσα από αυτές. Πολλοί βιάστηκαν κιόλας από χθες το βράδυ να την ξεγράψουν. Ξεχνάνε πως πρόκειται για ένα μακρύ ταξίδι με πολλούς σταθμούς. Η ομάδα είναι έμπειρη και θα κάνει τις νίκες που χρειάζεται για να προχωρήσει. Σε ένα μακρύ δρόμο 8 αγώνων σε 3 εβδομάδες θα υπάρξουν και απώλειες. Έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν αήττητες ομάδες στους ομίλους, να παρακολουθούν την συνέχεια του τουρνουά από την εξέδρα.  Μην βιάζεστε λοιπόν να μας ξεγράψετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου