Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Οι Κανόνες του Τουρνουά

Διαβάστε παρακάτω τους ΚΑΝΟΝΕΣ και τον ΣΚΟΠΟ του φετινού τουρνουά όπως έχουν καθοριστεί από την διοργανώτρια αρχή:



1. Ο ελάχιστος αριθμός παικτών (μιας ομάδας) πρέπει να είναι 8 άτομα.

2. Μπορούν να λάβουν μέρος άτομα κάθε ηλικίας.

3. Δεν συμπεριλαμβάνονται παίκτες εθνικών κατηγοριών

4. Ένας εν ενεργεία παίκτης μπορεί να συμμετέχει το πολύ σε 2 δεκάλεπτα εκτός του τελευταίου.

5. Στόχος του τουρνουά είναι να συμμετέχουν όλοι οι παίκτες της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα (βασικοί και αναπληρωματικοί).

6. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας μετράνε κατά σειρά : α) η συνολική διαφορά πόντων μεταξύ τους, β) η καλύτερη επίθεση, γ) η καλύτερη άμυνα.

7. Κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει δύο άτομα για συμμέτοχη  στην γραμματεία του τουρνουά.

8. Η αμοιβή των διαιτητών θα καλυφθεί από τις ομάδες που θα λάβουν μέρος.

9. Δεν επιτρέπεται η αντιαθλητική συμπεριφορά: παίκτη, διαιτητή, προπονητή, πχ: προσβολές βρισιές κ.α. Μη τήρηση των παραπάνω επιφέρει αποβολή των παραπάνω από τον αγώνα και αποκλεισμό από το τουρνουά.

10.Θα συσταθεί 3μελης οργανωτική επιτροπή από εκπροσώπους των ομάδων για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την τήρηση κανόνων συμμετοχής.
ΣΚΟΠΟΣ του Τουρνουά είναι η προώθηση του αθλητισμού ως εναλλλακτικού, υγιούς τρόπου ζωής.

  
Σημαντικότερη αλλαγή είναι ο τέταρτος (4ος) κανόνας που είχε αποφασισθεί από κοινού στην απολογιστική του περσινού τουρνουά. Φιλοσοφία του είναι να μην κρίνουν τους αγώνες οι εν ενεργεία αθλητές, γιατί λόγω του σαφέστατου πλεονεκτήματος που έχουν μπορούν να καθορίσουν την τύχη ενός αγώνα, κάτι, που έχουμε βαρεθεί όλοι να βλέπουμε και στα 5 προηγούμενα τουρνουά με αποτέλεσμα να χάνεται ο σκοπός και το νόημα αυτής της διοργάνωσης.
Επίσης είναι καιρός να λάβουν υπόψη τους όλες οι ομάδες τους κανόνες 5 και 9 καθώς και τον ΣΚΟΠΟ του τουρνουά και να μην γίνεται αυτοσκοπός η κατάκτηση της νίκης με κάθε τρόπο και μέσο. Στους αγώνες ΠΡΕΠΕΙ να παίζουν ΟΛΟΙ είτε είναι τελικός είτε ένα αδιάφορο παιχνίδι. Και πρέπει όλοι να συμμετέχουν με κόσμιο τρόπο και να μην κοκορομαχούν σε κάθε φάση. 
Ευχή όλων λοιπόν να τηρηθούν οι παραπάνω κανόνες και να γίνει ένα καλό τουρνουά που θα προωθήσει τις αρετές του αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου